Πόσο ακόμα;

ΘΑΝΟΣ Κ.

Τα λειτουργικά έξοδα με τις αντισυνταγματικές μειώσεις μισθών και συνταξεων στον δημόσιο τομέα αλλά και τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών (που σε μερικές περιπτώσεις ήταν σωστό) και τέλος με τον Καλλικράτη και το Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου που επίκειται παρουσίασαν και θα παρουσιάσουν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση……
Τι γίνεται όμως με τα φορολογικά έσοδα;
Στην αρχή (ΔΝΤ και εντολοδόχος κυβέρνηση) είπαν θα αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα με αύξηση του υψηλού ΦΠΑ από 19% σε 21&%….. Επεσαν όμως έξω και γρήγορα κατάλαβαν (μέσα σε λιγους μόνο, μήνες) ότι αυτό δεν αρκούσε. Είπαν λοιπόν θα αυξήσουμε κι άλλο το ΦΠΑ σε 23% ώστε να αυξήσουμε σίγουρα τα φορολογικά έσοδά μας (μιας και δεν πρόκειται να πειράξουμε την μεγάλη μάζα των πλουσίων φοροφυγάδων που εδώ και χρόνια μας στηρίζουν)…..
Αύξησαν λοιπόν τον υψηλό ΦΠΑ σε 23%. Μάλιστα έβαλαν και μερικές ακόμα ομάδες ελευθέρων επαγγελματιών που δεν χρέωναν ΦΠΑ να χρεώνουν (πάντα είς βάρος του απλού Ελληνα φορολογούμενου πολίτη ο οποίος δεν έχει με τίποτα να συμψηφίσει τον ΦΠΑ όπως κάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες).

Ομως οι Ελληνες αντέδρασαν….
Μείωσαν τις αγορές τους, αυτοσυγκράτησαν τον καταναλωτισμό τους και περιόρισαν τις ανάγκες τους. Κράτησαν το παλιό τους αυτοκίνητο, περιόρισαν διασκεδάσεις, υπηρεσίες και γενικά κάθε τι που είχε ΦΠΑ 23%……
Και τα φορολογικά έσοδα έπεσαν πάλι έξω…….

Το ΔΝΤ και η εντολοδόχος ανθελληνική κυβέρνηση σκύλιασαν….

Ηρθε νέα εντολή. Να αυξήσετε το χαμηλό ΦΠΑ από 11% σε 13 ή και 14% μιας και με αυτό φορολογούνται τα βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, τρόφιμα και βασικά είδη.
Επιπλέον επειδή ο ελληνικός λαός το “παίζει” μάγκας να αυξήσετε την τιμή του ρεύματος που αναγκαστικά το χρησιμοποιούν όλοι, και να τους απειλήσετε ότι έτσι που το πάτε και δεν μας “βοηθάτε” να σας πάρουμε τα λεφτά, θα μας αναγκάσετε να αυξήσουμε και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στα όρια του πετρελαίου κίνησης τον μεθεπόμενο Οκτώβριο του 2011!!! Να δούμε τώρα τι μάγκες έισαστε;

Οπως λοιπόν εύκολα διαπιστώνουμε είμαστε σε συνεχή πόλεμο με τους μισέλληνες τοκογλύφους του ΔΝΤ αλλά και με τους ντόπιους προδότες εντολοδόχους τους που μας τους φόρτωσαν στον σβέρκο…..

Ετσι όπως το βλέπω λοιπόν αδέρφια μου 2 επιλογές έχουμε.
Η μιά είναι η εξέγερση και το στήσιμο αγχονών για ξεκλήρισμα των προδοτών (πολιτικών, τραπεζιτών και πλουσίων) και των ΔΝΤάδων αφεντάδων τους που κάθε λίγο και λιγάκι έρχονται να “δούν” την “πρόοδο” της εφαρμογής των εντολών τους και χαίρονται με την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, την αύξηση της ανεργίας και τις περικοπές των αποδοχών μας και λένε ότι “βρίσκεστε σε καλό δρόμο…” αρκεί να φτιάξετε και τα φορολογικά έσοδα……

Φυσικά αυτή η λύση (της εξέγερσης) από ότι φαίνεται είναι μέχρι στιγμής απομακρυσμένη κάπου στο βάθος του μυαλού κάθε Ελληνα και την εκδηλώνει μόνο στον στενό του οικογενειακό και φιλικό κύκλο…..ως ιδέα. Φαινεται δηλαδή ότι ο Ελληνας έχει ακόμα υπομονή και αντέχει κι άλλες πιέσεις…..
Το σκηνικό πάντως θυμίζει ηφαίστειο που όμως κανείς δεν ξέρει πότε θα εκραγεί…(ελπίζω να είμαστε κοντά).

Ετσι οδηγούμαστε αναπόφευκτα στην 2η λύση ώστε να διαπιστώσουμε και που το πάνε τα κτήνη….
Η λύση αυτή είναι η περαιτέρω μείωση της καταναλωτικής μας διάθεσης ή οποία τώρα πρέπει να περιλαμβάνει και βασικά είδη πρώτης ανάγκης…..

Κάποιοι (συμπολίτες μας) ήδη άρχισαν να λένε ότι θα βγάλουν τον χειμώνα με κουβέρτες για να μην ανάβουν κλιματιστικά ή κεντρικές θερμάνσεις. Κάποιοι άλλοι ήδη παρατούν το αυτοκίνητο και αρχίζουν να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αν και η κυβέρνηση έχει έτοιμο σχέδιο γι αυτό…αύξηση των εισιτηρίων στο 1,20 ή στο 1,30 ή ακόμα και στο 1,50 Ευρω!!!!!).
Γάλα θα πίνουν μόνο τα παιδιά μας. Στην κατσαρόλα θα μπούν πάλι χόρτα κι όσπρια και το κρέας θα το βλέπουμε σαν την γιαγιά και τον παππού μας μια φορά το μήνα και στις μεγάλες γιορτές…..
Κομμένοι οι καφέδες, τα γλυκά κλπ…
Καλό θα είναι οι μανάδες να αρχίσουν να μαθαίνουν απο τις παλιότερες τις πάνες που πλένονταν και δεν ήταν μιας χρήσεως όπως τώρα.
Και πολλά άλλα…….

Σας φαίνονται όλα αυτά γραφικά κι αστεία;
Αν ναί τότε ανήκετε στο 5 % των Ελλήνων που δεν έχουν ανάγκη τα παραπάνω και δεν τους έχει αγγίξει η κρίση στο ελάχιστο…Πολύ πιθανό να ανήκετε σε αυτούς που ευθύνονται για όλη αυτή την κατάσταση και καλό θα ήταν για να την γλυτώσετε να αρχίζετε σιγά – σιγά να τα μαζεύετε πριν φθάσει ο καιρός της 1ης λύσης……

Αν δεν σας φαίνονται γραφικά κι αστεία αλλά έχουν κάποια σχέση (έστω κι εν μέρει) με την καθημερινή σας ζωή τότε ανήκετε στο 95% των Ελλήνων που ή θα σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι (εφαρμόζωντας για λιγο ακόμα την 2η λύση) όπως κάνουμε τα τελευταία 30 χρόνια, ώστε να πλουτίζει το προαναφερθέν 5% ή θα ετοιμαστούμε να εφαρμόσουμε την πρώτη λύση με την πρώτη ευκαιρία….

Προχθές σε μια συζήτηση άκουσα το εξής ενδεικτικό περιστατικό (σε μια συζήτηση που όλοι μιλούσαν για απολύσεις και ανεργία):

Μια προβληματική εταιρεία έχει να πληρώσει τους εργαζόμενούς της αρκετούς μήνες (ενδιαφέρεται άραγε κανείς για το πως ζουν οι οικογένειές τους) και όπως ήταν φυσικό οι άνθρωποι άρχισαν αν δυσανασχετούν. Κάποιοι είπαν να παραπονεθούν στο αφεντικό……

Τότε ο “λεφτάς” που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα προσωπικά ίδιος (κι ας αντιμετωπίζει η εταιρεία του) μιας κι έχει ήδη καταθέσεις σε πολλές τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού, από τα λεφτά που επί χρόνια “τρώει” απ’ τους εργαζόμενούς του και την φοροδιαφυγή με την βοήθεια πολιτικών και διεφθαρμένων δημοσίων λειτουργών, κάλεσε όλους τους υπαλλήλους αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, σε μια μεγάλη αίθουσα για να τους μιλήσει……

“Η εταιρεία δεν έχει λεφτά και δεν πάμε καλά. Οποιος θέλει μπορεί να αποχωρήσει χωρίς αποζημίωση για να του δώσουμε και χαρτί απολύσεως να πάει στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας. Μέχρι να βρεθούν λεφτά οι υπόλοιποι να μην με ξαναενοχλήσετε με παράπονα. Οποιος μου ξαναπαραπονεθεί θα απολύεται.”

Ετσι ήσυχος έφυγε με την σπόρ φερράρι του. Πήγε να απολαύσει την όμορφη πισίνα του στο εξοχικό του σε κάποιο παραλιακό προάστιο της Αττικής και να κάνει μια όμορφη ημερήσια κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό με το ιδιωτικό κότερό του…..

Κι ο δυστυχής υπάλληλος έφυγε για το διαμέρισμα στο Περιστέρι όπου η σύζυγος (απολυμένη από καιρό) και τα 2 παιδιά του περιμένουν με αγωνία τον πατέρα να φέρει καμιά σακούλα τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ…..την στιγμή που το τηλέφωνο κτυπάει και είναι η εισπρακτική εταιρεία που απειλεί για τις απλήρωτες δόσεις του δάνειου, που πήρε το περασμένο έτος, όταν πληρωνόταν…..

Πόσο ακόμα;…….

koukfamily.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΙ ελληνες εχουμε χασει καθε αισθηση…….κοβουν συνταξεις …ησυχια κι ας ζησουν η πεθανουν οι συνταξιουχοι…..κοβουν μισθους …"δημοσιοι υπαλληλοι" ειναι καλανα παθουν…αςεχουν οι πιο πολλοι1000ευρω…..το πολυ……δεν υπαρχει ..μια…τα ξενοδοχεια με 100ευρω φουλ! συνολακια φιρμα…….καφετεριες γεματες…….μπουζουκια γαμοι σαν ωνασηδες οι δρομοι φουλ αμαξια
    ΣΕΠΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΤΑΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????????????

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *