Τελευταία Νέα

Στα χαρακώματα Κανελλοπούλου – Πιπιλή για την επίθεση εναντίον των μεταναστών στη Μανωλάδα

“Είναι προφανές ότι η απέλαση απεφεύχθη χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, μέρος της οποίας ήταν και η δική μου ανακοίνωση, και στην κοινωνική κατακραυγή εναντίον των …
πρακτικών του Δένδια και της αστυνομίας”, αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Κανελλοπούλου, απαντώντας στη βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή για τα γεγονότα στη Μανωλάδα.
“Θυμίζω στην κ. Πιπιλή ότι η ανακοίνωσή μου εξεδόθη το μεσημέρι της Πέμπτης, την ώρα δηλαδή που έξι τραυματισμένοι μετανάστες συλλαμβάνονταν από την αστυνομία κατά την έξοδό τους από το νοσοκομείο του Ρίου.Η δήλωση περί ενδεχόμενης μη απέλασης από τον κ. Δένδια έγινε το πρωί της Παρασκευής”, αναφέρει η κα Κανελλοπούλου.
Και τονίζει: “Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαντάμε στην κ. Πιπιλή και στον κ. Δένδια ότι δεν εμπίπτει στην ευχέρεια αλλά στην υποχρέωση της κυβέρνησης να μην απελάσει τα θύματα. Εμείς συνομιλούμε με τις τοπικές κοινωνίες, με τους μετανάστες, τους γιατρούς και τους δικηγόρους τους. Η κ. Πιπιλή μιλά μόνο με την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ”.
“Εμείς ήμασταν πάντα στα πεδία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, είτε Ελλήνων είτε μεταναστών, υπερασπίζοντας τους, εκεί δηλαδή απ’ όπου απουσιάζει το κόμμα της κ. Πιπιλή και οι κυβερνήσεις που στηρίζει εδώ και χρόνια. Αυτοί πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για αυτή την απουσία που οδήγησε σε μακελειό. Και κάτι ακόμα: αν και δεν είναι στη δική μας υποχρέωση να το κάνουμε, θα προτείναμε στην κ. Πιπιλή να παρακολουθεί πιο στενά τα του Κοινοβουλίου, καθώς η δήλωσή μου ήταν γραπτή και όχι από το βήμα της Βουλής, όπως νόμιζε η βουλευτής της ΝΔ”, καταλήγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Χθες, Παρασκευή, η Φωτεινή Πιπιλή, βουλευτής Ηλείας κατηγόρησε τη Μαρία Κανελλοπούλου για “υποκρισία και ασχετοσύνη”.
“Έλεγε μπούρδες από το βήμα της Βουλής. Επιτρέπεται να βγαίνει και να υποστηρίζει ότι θα απελαθούν οι τραυματίες μετανάστες; Πού το άκουσε αυτό; Μεταφέρει ό,τι διαβάζει στα blogs; Έτσι κάνουν οι υπεύθυνοι βουλευτές; Η κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα”, είπε χαρακτηριστικά.
Και για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κουτσούκο, ανέφερε: “Πρέπει να ντρέπεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουτσούκος, ο οποίος ήταν υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και τώρα παριστάνει τον έκπληκτο”.

news247.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *