ΤΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

Τις ιδιαίτερες τουριστικές πτυχές της Βόρειας Ελλάδας που την καθιστούν θελκτικό τουριστικό προορισμό και πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών θα…

παρουσιάσει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στο πλαίσιο της 36ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Βελιγραδίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2014.

Κατά την παραμονή του στη Σερβική πρωτεύουσα ο κ. Καράογλου θα επισκεφθεί τα περίπτερα των ελληνικών συμμετοχών, θα συνομιλήσει με εκπροσώπους των φορέων του τουρισμού, ενώ θα έχει σειρά επαφών με τουριστικούς πράκτορες στους οποίους θα παρουσιάσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, τις φυσικές ομορφιές, αλλά και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Παράλληλα, τις ημέρες που θα διαρκέσει η έκθεση, θα μοιραστεί έντυπο τουριστικό υλικό μέσω του οποίου θα προβάλλονται σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί της Βόρειας Ελλάδας, θα αναδεικνύονται τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα καθώς και η μοναδική τουριστική τους αξία.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης: «Το ΥΜΑΘ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, αναλαμβάνει και φέτος σημαντικές πρωτοβουλίες για να αναδείξει ειδικές μορφές τουρισμού με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης όπως η κρουαζιέρα, ο θρησκευτικός, ο ιστορικός και ο ιαματικός τουρισμός. 

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε τη χαρά να συμμετέχουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου η οποία, ανταποκρινόμενη στα διεθνή πρότυπα για περισσότερα από 30 χρόνια, δημιουργεί σταθερές σχέσεις συνεργασίας με τους εκθέτες, προσελκύοντας κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων και επισκεπτών από όλα τα μέρη του κόσμου. 
Το 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων της Σερβίας, το 70% των Σέρβων τουριστών επέλεξε την πατρίδα μας για τις διακοπές του, ενώ καταγράφηκε ιδιαίτερα σημαντική αύξηση της τάξης του 20% όσον αφορά στην πώληση τουριστικών πακέτων προς την Ελλάδα και ειδικότερα για τη Μακεδονία και τη Θράκη. 
Στόχος μας είναι το 2014 να προχωρήσουμε με ταχύτερους ρυθμούς στην εξειδίκευση των εθνικών τουριστικών στόχων που έχουμε θέσει και μέσα από την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες στη Βόρεια Ελλάδα, καθιστώντας την σημείο τουριστικής αναφοράς για το σύνολο των Βαλκανίων και της Ν. Α. Ευρώπης».

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην αντίστοιχη περυσινή Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου συμμετείχαν περισσότεροι από 880 εκθέτες από διάφορες χώρες και πέρασαν τις πύλες της πάνω από 58.000 επισκέπτες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *