Τελευταία Νέα

Δεν είναι παιχνιδάκι ….κύριε Βαρουφάκη

Σας κοιτούσα προχθές στη τηλεόραση με τον Πρόεδρο του Eurogroup. Αυτό το χαμόγελο… τι να δηλώνει άραγε; Αμηχανία; Ειρωνεία; Κοροϊδία; Περνάω καλά;

Πραγματικά δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό το
χαρακτηριστικό σας χαμόγελο. Τι κρύβει; Δηλώνει μια υπερφίαλη στάση;

Μια πρώτη μου εντύπωση, είναι ότι μας λέτε: «Δεν μου καίγεται καρφί. Εγώ θα το παίξω τσαμπουκάς για να κάνω το κομμάτι μου σε Έλληνες και ξένους και όσα βρέξει ας κατεβάσει»… Ξέρουμε που πάμε κε Βαρουφάκη; …Έχουμε σχέδιο; …Εδώ δεν είναι παιχνιδάκι. Δεν είναι τα εικονικά παιχνιδάκια που έχετε μάθει να παίζεται και να αναλύεται, αφού διετελέσατε ειδικός αναλυτής σε εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, για «συναλλαγές με εικονικά νομίσματα στην Κεντρική Διαγαλαξιακή Τράπεζα». Εδώ μιλάμε για πραγματικές συνθήκες. Οι αποφάσεις που θα παρθούν θα θίξουν κόσμο. Δεν κινδυνολογώ ούτε μου αρέσει να ακούω θα γίνει αυτό ή εκείνο.

Δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα λέει το ύφος σας. Εσείς πραγματικά δεν έχετε να χάσετε και τίποτα.
Η Ελλάδα είναι μια ακόμα στάση για σας και μετά πάμε για άλλες πολιτείες. Εμείς έχουμε παιδιά, οικογένειες, δουλειές στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα είναι όλο μας το «είναι». Δεν έχουμε εναλλακτικές… Έχουμε παιδιά που κουράζονται σπουδάζουν, είναι καλοί μαθητές αλλά με ένα αβέβαιο αύριο. Εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε, συστατικές επιστολές από πρωθυπουργούς… όπως κάνατε εσείς. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε και να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Μη μας χαλάσετε το αύριο… Απαιτούμε να γίνει καλύτερο. Μη μας χαμογελάτε λες και δεν σας καίγεται καρφί. Σκεφτείτε καλά τις επόμενες κινήσεις σας και ότι σας φωτίσει ο Θεός.

Κ. Κ
http://proslalia.blogspot.gr/2015/02/blog-post_1.html

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *