Η Φανή Ψαθά στην κοπή πίτας της ΕΣΟΑ.

Τη Δευτέρα 21/2/2011 πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της ΕΣΟΑ, στην οποία παρευρέθησαν Olympians από ολόκληρη την Ελλάδα, όπου και η δική μας ΦΑΝΗ ΨΑΘΑ είναι μέλος της.
Κατά τα καθιερωμένα τιμήθηκαν και αθλητικές προσωπικότητες, εντός και εκτός των κόλπων της ΕΣΟΑ, για την προσφορά τους στην αθλητική οικογένεια και το Ολυμπιακό Κίνημα.
Οι τιμηθέντες κατά αλφαβητική σειρά είναι οι εξής:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΩΝΗΣ: Με 3 συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες (1980 – 1984 – 1988) με την Εθνική Ομάδα Πόλο. Συνολικά πέτυχε 53 γκολ και την 8η θέση στο Λος Άντζελες (1984). Η προσφορά του στην Πειραϊκή Κοινωνία και…
 τα κολυμβητικά αθλήματα είναι μέγιστη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΪΜΗΣ: Χρυσός Ολυμπιονίκης το 1960 στη Ρώμη στην Ιστιοπλοΐα. Ποτέ δεν σταμάτησε να δραστηριοποιείται αναφορικά με την ΕΣΟΑ. Υπήρξε Πρόεδρός της, ενώ σήμερα με το ίδιο ενδιαφέρον εκτελεί τα καθήκοντα του Α’ Αντιπροέδρου.
ΕΜΜ. ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ: Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Παλαιός πρωταθλητής του Αθλήματος. Ακούραστος υπέρμαχος του παραδοσιακού φίλαθλου τρόπου σκέψης.
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΟΑ. Πανεπιστημιακός Καθηγητής. Υπήρξε ο διάδοχος του Γιώργου Παπαβασιλείου στα 3.000 μ. στηπλ, με επιδόσεις που τον έφεραν 8ο το 1972 στο Μόναχο με χρόνο 8.41.0. Μεγάλος δάσκαλος χιλιάδων νέων.
ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ: Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, μέλος της ΕΣΟΑ, φίλαθλος του Μπάσκετ και του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. Αγωνίσθηκε για τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων στην Ελλάδα. Η εποχή δεν τον ευνόησε, οι Συμπληγάδες Πέτρες πολτοποίησαν τους Μεσογειακούς Αγώνες. Οι πραγματικοί φίλαθλοι όμως δεν πτοούνται.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΤΕΑΣ: Χαλκέντερος πρωταθλητής της μεγάλης Ελληνικής Σχολής του επί Κοντώ. Αγωνίσθηκε το 1976 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ. Περισσότερα πέτυχε ως προπονητής με κυριότερο «πουλαίν» τον Κώστα Φιλιππίδη που έχει φθάσει με διαδοχικές καταρρίψεις στα 5.72.
ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΑΣ: Ο πρεσβύτερος από τους τιμώμενους. Από το 1949 κατακτά μετάλλια στο Μπάσκετ των Πανευρωπαϊκών (1949) των Μεσογειακών (1951) με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς (1952) κ.λ.π. Το 1968 ως προπονητής της ομάδας Μπάσκετ της ΑΕΚ την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης. Διετέλεσε Ταμίας και Αντιπρόεδρος της ΕΣΟΑ.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου. Από τους ισχυρότερους Δημάρχους στην Αττική. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος Στίβου, στα 400 με εμπόδια. Ποτέ δεν ξέχασε την αγάπη του για τον Αθλητισμό. Ίσως φροντίζει τα Σπορ στο Δήμο του περισσότερο από κάθε άλλον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τυχερός της Πίτας υπήρξε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Άρης Ματθαίου, ο οποίος εκπροσώπησε και την θρυλική προσωπικότητα του πατέρα του Φαίδωνα Ματθαίου, που αδυνατούσε να προσέλθει από λόγους υγείας.

http://evia-logos.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *