Τι θα πουν στα «καφενεία» οι γαλάζιοι βουλευτές

Ρητή εντολή να μεταφέρουν ακούραστα, τις ιδέες και τις προτάσεις της ΝΔ έλαβαν οι βουλευτές της παράταξης και μάλιστα δυο φορές, μέσα στην τελευταία εβδομάδα, από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο αρχηγός της ΝΔ, έχει ζητήσει από τα στελέχη κάθε βαθμίδας να ξεχάσουν για φέτος τις….
εκλογές, απευθύνοντάς τους παράλληλα «προσκλητήριο μάχης», προκειμένου να ετοιμαστούν αλλά και να προετοιμάσουν και την ελληνική κοινωνία –στο σύνολό της, ό,τι και αν ψήφιζε έως τώρα- σαν να πρόκειται να γίνουν οι εκλογές αύριο και να πρέπει να κυβερνήσει το κόμμα μεθαύριο.

Τα SOS του καφενείου

Τα κεντρικά της παράταξης έχουν φροντίσει μάλιστα να εφοδιάσουν, μέσω των αρμοδίων οργάνων, τους τομεάρχες και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μια φαρέτρα επιχειρημάτων προκειμένου να προσεγγίσουν ευκολότερα τη βάση και να εξωτερικεύσουν καλύτερα, πιο κατανοητά και με ακρίβεια τις “γαλάζιες” λύσεις.

Κεντρική ιδέα της επιχειρηματολογίας είναι πάντα η ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης, με τα στελέχη της «Συγγρού» να καλούνται να επιμείνουν στο γεγονός ότι η κυβέρνηση από την αρχή δεν διαπραγματεύτηκε στο ελάχιστο με την Τρόικα, αποδέχθηκε κάθε τι που προτάθηκε χωρίς ίχνος αντίστασης, προχωρώντας στις «εύκολες» λύσεις με τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και στην εκτεταμένη φοροεπιδρομή που έπληξε τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και πως η ΝΔ, αν και ευρισκόμενη στην αντιπολίτευση, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, γεγονός που δεν έχει συμβεί ξανά ποτέ σε τέτοιο βαθμό έως σήμερα.

Μάλιστα, οι «μεταφορείς των μηνυμάτων», θα προσπαθήσουν να εστιάσουν και στο ότι αρκετές από τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ήδη υιοθετηθεί αλλά και στο ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι ακόμη όχι απλώς αδήριτη ανάγκη αλλά και εφικτή.

Δεν λέμε «όχι» σε όλα

Μεγάλο ζητούμενο για το κόμμα της λεωφόρου Συγγρού είναι να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο εκλογικό σώμα. Γι’ αυτό θα εστιάσει στην υπεύθυνη, όπως τη χαρακτηρίζουν τα στελέχη της, στάση του κόμματος να μη ζητήσει από την πρώτη ώρα εκλογές παρά μόνο έπειτα από «6 ώρες ακυβερνησίας», ενώ θα τονίσουν πως η ΝΔ λέει «ναι» στα ωφέλιμα και «όχι» στα επιζήμια για τον τόπο.

«Δεν είναι τυχαίο, και συμβαίνει για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίζει τα μισά από τα νομοθετήματα που κατατέθηκαν στη βουλή.

Αντίστοιχα, απέρριψε όλα τα μέτρα, τα οποία έκρινε ότι είναι αρνητικά για την ελληνική οικονομία και την κοινωνική συνοχή», καλούνται να επαναλάβουν πολλές φορές έως τον Σεπτέμβρη τα κομματικά στελέχη.

Σημείο αιχμής το φορολογικό

Δεδομένου ότι η κεντρική διαφωνία με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εντοπίζεται στα θέματα της φορολογίας, οι «γαλάζιοι πομποί», καλούνται να περιγράψουν απλά και κατανοητά, στο σύνολο του ακροατηρίου τους, τις θέσεις του κόμματος που μπορούν, όπως λένε, να βγάλουν τη χώρα από την ύφεση στην οποία βυθίζεται.

Όπως μάλιστα καλούνται να εξηγήσουν, απαιτείται ένα «αναπτυξιακό σοκ» που μπορεί να προκύψει με:
• Άμεσα, συντελεστής κερδών 15% για όλες τις Εταιρείες (flat rate)
• Μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 25%
• Φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων από 45 στο 40%, με στόχο σε 3 χρόνια να μειωθεί στο 30%
• Μείωση ΦΠΑ από 23 στο 19%, από 13 στο 9% και 4,5% για τον Τουρισμό
• Σταδιακή μείωση φορολογίας καυσίμων και κατάργηση «φόρων υπέρ τρίτων»
• Απενοχοποίηση της Επιχειρηματικότητας, η οποία ουσιαστικά βρίσκεται υπό διωγμό

Η ΝΔ προτείνει ακόμη την:
• Μείωση φορολογικών συντελεστών
• Απλοποίηση μέσω κωδικοποίησης σε λίγες σελίδες. Ένας νόμος για τα φυσικά πρόσωπα, ένας για τις επιχειρήσεις, ένας για την ακίνητη περιουσία και ένας για τις συναλλαγές
• Εφαρμογή αυστηρότατων ποινών για όσους φοροδιαφεύγουν
• Περιορισμό της επαφής φορολογούμενου-εφόρου μέσω δικαιώματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιλέγουν τεκμαρτή φορολογία και τη χρήση ελεγκτικών εταιριών ή λογιστικών γραφείων, τα οποία θα είναι κι αυτά υπεύθυνα για την ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται.

Παράλληλα με τις προτάσεις τα αρμόδια όργανα θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν την κυβερνητική πολιτική, λέγοντας πως, με όσα ψηφίστηκαν, η νέα φοροαφαίμαξη, δεν έχει αρχή, μέση και τέλος, αλλά ούτε και λογική, αφού συνθλίβει τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, οδηγεί σε πλήρες τέλμα την ελληνική οικονομία, μειώνει την κατανάλωση και επιδεινώνει την ύφεση, ωθεί στη φοροδιαφυγή, αυξάνει την εισφοροδιαφυγή και μετατρέπει τον τόπο σε ανεπιθύμητο επενδυτικό προορισμό.

Εργασιακή εφεδρεία

Μεγάλο στοίχημα είναι να αντιληφθεί η ελληνική κοινωνία τη θέση του κόμματος για την εφεδρεία. Για τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, δεν αρκεί να σταλεί το μήνυμα πως η ΝΔ είναι κατά των απολύσεων διότι κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει να κάνει κάποιους να πιστέψουν ότι το πρεσβεύει για ψηφοθηρικούς λόγους.

Γι’ αυτό, όλο το καλοκαίρι θα προσπαθήσουν να γίνει κατανοητό πως η πρόταση για ουσιαστική εργασιακή εφεδρεία, ανάλογα με την ηλικία του εργαζόμενου -άνω των 50 ετών εφεδρεία με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη, εκτός κι αν βρει δουλειά αλλού, 40-50 ετών δύο τριετίες, 30-40 μια τριετία-, θα επιφέρει σημαντική μείωση των δαπανών καθώς:
• Δεν θα χρειαστεί να καταβληθούν επιπλέον επιδόματα ανεργίας
• Δεν θα χρειαστεί να καταβληθεί το υψηλό κόστος αποζημίωσης λόγω απόλυσης σε όσους βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης
• Θα μειωθεί το μη μισθολογικό-λειτουργικό κόστος του κάθε φορέα (ενοίκια, θέρμανση, ρεύμα, τηλέφωνο κ.λπ.)
• Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα χάσουν τις εισφορές τους
• Το κράτος θα συνεχίσει να εισπράττει φόρους μέσω της κατανάλωσης όσων θα βρίσκονται σε εργασιακή εφεδρεία

Η εργασιακή εφεδρεία θα συνοδευτεί ακόμη με την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων επιμόρφωσης σε νέες δεξιότητες που θα οδηγήσουν στην ευκολότερη επαγγελματική επανένταξη, πάγωμα των προσλήψεων για 3 χρόνια, που θα έχει αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού κατά 75.000, ενώ στη συνέχεια να εφαρμοστεί ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις.

Επιπλέον τα στελέχη της παράταξης θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν τα περί πολιτικής απομόνωσης της ΝΔ από το Ε.Λ.Κ., με τον ισχυρισμό ότι θέσεις του κόμματος υιοθετώνται αλλά και κάνοντας επίκληση σε εγκωμιαστικά δημοσιεύματα του ξένου τύπου. Θα αποσαφηνίζουν όπου χρειάζεται τη στάση του κόμματος για το επερχόμενο δημοψήφισμα. Θα αναπτύξουν επαρκώς τις θέσεις του γαλάζιου στρατοπέδου για τις αποκρατικοποιήσεις, εστιάζοντας στο παράδειγμα της ΔΕΗ και υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ είχε πρώτη προτείνει μια τέτοια εξέλιξη.

Ακόμη θα δοθεί έμφαση στους λόγους που οδήγησαν στη στήριξη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Θα δοθεί βάρος στην κατανόηση των θέσεων της παράταξης για το νέο νόμο–πλαίσιο για την Τριτοβάθμια. Θα αναλυθεί η επιχειρηματολογία για το άνοιγμα των επαγγελμάτων, με αιχμή εκείνο των οδηγών ταξί. Θα εστιάσουν στο μεταναστευτικό και στην εγκληματικότητα. Θα γίνουν αναφορές στην «πλατεία» και στο κίνημα των Αγανακτισμένων ενώ θα διατυπωθούν με ευκρίνεια και οι θέσεις του κόμματος για τις μεγάλες αλλαγές και την Συνταγματική Αναθεώρηση.

http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *