Έπεσε πολύ ξύλο… με την Τρόικα

Παιχνίδι ντέρμπι και για γερά νεύρα αποδεικνύεται η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους απεσταλμένους της Τρόικας. Καθώς οι “ξένοι” δεν φαίνεται να πείθονται και να προβάλουν νέες απαιτήσεις. Χωρίς αποτέλεσμα και με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Το μεσημέρι, σε….
μια συνάντηση μεταξύ Στουρνάρα και Τρόικας που κράτησε κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα οι συζητήσεις κατέληξαν σε ναυάγιο.

Αργότερα χωρίς αποτέλεσμα και με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της Τρόικα.

Χαρακτηριστικές του άσχημου κλίματος που επικράτησε στη συνάντηση είναι οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μάξιμου δήλωσε: «Γίνεται προσπάθεια να κλείσει η δέσμη των μέτρων, οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ζητήσει εκ νέου διευκρινήσεις. Oι συζητήσεις και η διαβούλευση μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζεται».

Το οικονομικό επιτελείο ενώ κατέθεσε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013 που περιλαμβάνει ένα πολύ βαρύ πακέτο μέτρων, η Τρόικα δείχνει να μην τα θεωρεί αρκετά και να επιμένει σε ακόμη …σκληρότερα.

Επανέρχονται με νέες απαιτήσεις. Δεν εγκρίνουν το μέτρο της εφεδρείας ή της διαθεσιμότητας όμως την ονόμασε η ελληνική πλευρά και θέτουν εκ νέου θέμα απολύσεων στο Δημόσιο και μάλιστα άμεσα υπό την έννοια ότι τις απαιτούν εντός του 2012.

Πολλές από τις περικοπές αν και περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό δεν έχουν οριστικοποιηθεί καθώς η τρόικα έρχεται με την απαίτηση για περικοπές κάτω από τα 1.000 ευρώ για τις συντάξεις, αλλά και πλήρη κατάργηση των δώρων μέσω του ΟΓΑ.

Ζητούν ταυτόχρονα άλλου είδους περικοπές σε υγεία, δημόσιο και ΟΤΑ ώστε να διασφαλιστεί ότι θα γίνει περικοπή στις δαπάνες σε ύψος τουλάχιστον άλλων τριων δισεκατομμυρίων ευρώ

Homepage 1

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *