Ο πραγματικός λόγος της οικονομικής κρίσης – Πρέπει να διαβάσεις για να μάθεις με τι πολεμάς και γιατί.

Του Γιώργου Παπαγεωργίου

Τα δέντρα που έχουν καρπούς πετροβολούν …
αυτός είναι και ο λόγος που χτυπούν την Ελλάδα σήμερα.
Τα οικονομικά, βιοποριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά. Η πτώση των αξιών, η εξευτέλιση των θεσμών, των παραδόσεων και των ηθικών αξιών Περιλαμβάνονται σε ένα καλά οργανωμένο για την διάλυση και τον πλήρη έλεγχο του Ελληνικού κράτους και τις ανθρωπότητας κατ, επέκταση.
Ο λόγος που άνθησε ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός είναι,….
οι πραγματικά δημοκρατικές συνθήκες και όχι οι κατ’ ευφημισμό, όπως στις ημέρες μας. Ο χρόνος και ο χώρος που είχαν οι πρόγονοι μας, ευνοούσε στο να αφουγκραστούν την φύση, να παρατηρήσουν τον ουρανό, τα φυσικά φαινόμενα και φυσικά να φιλοσοφήσουν. Αυτά όλα είναι και η τροφή του πνεύματος φυσικά.
Η εξέλιξη του πνεύματος και τις ψυχής ήταν πρωταρχικός σκοπός στην κοινωνία το επέτρεπαν όμως και οι απαιτήσεις ενός αξιοπρεπούς βίου, δεν ήταν τόσο πολύπλοκες και δαπανηρές, όσο σήμερα. Τα τεχνολογικά επιτεύγματα σήμερα τελικά, εγκλωβίζουν τον άνθρωπο στην τεχνολογία, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης αυτής δημιουργεί αδιέξοδα και σε εντάσσει σε ένα άτυπο ανταγωνισμό.
Οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν το νόημα της ζωής, που είναι το να “μάθεις απόλυτα ποιος είσαι” και το αναζητούν σε υλικές αλλά και σαρκικές απολαύσεις, χωρίς μέτρο. Δείτε το παράδειγμα του “Ὁ Γλάρος Ἰωνάθαν” που προσπαθεί να βρει το νόημα του πετάγματος και δεν μπορεί να πιστέψει ότι πετάει μόνο και μόνο για να βρίσκει τροφή.
Σήμερα έχουμε ξεχάσει την πνευματική ανέλιξη και κοιτάμε μόνο το ποιος θα αποκτήσει το καλύτερο κινητό, το πιο ακριβό αυτοκίνητο, το ποιο μεγάλο σπίτι κτλ….
Εγκλωβιζόμαστε στα στενά όρια της σάρκας μας, με σαρκικές απολαύσεις και υλικά αγαθά, όταν όμως στον ύπνο μας καμιά φορά ξεκλειδώσει το υποσυνείδητο και πετάξουμε, φορτίζουμε από την υπέρτατη συμπαντική ενέργεια η αλλιώς φτάνουμε για λίγο κοντά στον δημιουργό μας, με αποτέλεσμα να ξυπνάμε με ένα αίσθημα πληρότητας και ευτυχίας. Είναι γιατί στιγμιαία βρήκαμε τον δρόμο της ζωής. Τα καθημερινά όμως προβλήματα που έχουν φροντίσει να μας φορτώσουν, μας επαναφέρουν στην σύγχρονη, καταναλωτική κοινωνία και για ακόμα μια φορά μας αποσπούν από τον πραγματικό ταξίδι της ύπαρξης μας εδώ και μας αποπροσανατολίζουν.
Υπάρχουν όμως ελάχιστοι άνθρωποι, επί της γης σήμερα που παλεύουν, κυριολεκτικά με την ανθρώπινη υπόσταση τους, για να φέρουν εις πέρας ένα έργο. Η διατήρηση του ανθρώπινου γένους, μετά τον επερχόμενο Αρμαγεδδών.
Το τάγμα του Μελχισεδέκ, διαδώστες του φωτός, είναι εδώ τον τελευταίο καιρό. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται να ξεκλειδώνουν να βρίσκουν τον δρόμο τους και να αποκτούν κώδικες επικοινωνίας με άλλους παρόμοιους με αυτούς.
Τελικά το σκοτάδι θα νικήσει, θα πάρει μαζί του τους περισσότερους, όλους αυτούς που έμαθαν να βλέπουν και να ζουν με το τεχνικό φως, της τεχνολογίας, αυτούς που έκαναν σκοπό της ζωής τους την εξέλιξη μέσα από τα gadget, και όχι την εξέλιξη τους ως πνεύμα, ως ψυχή. Για όσους δεν καταλαβαίνουν την διαφορά, πνεύμα είναι η φλόγα, ο θεϊκός σπινθήρας και ψυχή είναι το περιτύλιγμα που ψύχει την φλόγα.
Έχεις προσέξει πως αποπροσανατολίζεσαι, όταν περνάς ώρες μπροστά σε μια οθόνη; Κινητού τηλεφώνου η υπολογιστή; Είναι γιατί η ενέργεια, η ακτινοβολία που εκπέμπουν, λειτουργεί ως ναρκωτικό στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Μας εγκλωβίζει σε μια εικονική πραγματικότητα και αδιαφορούμε πολλές φορές για το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας.
Πρέπει να καταλάβουμε πως και αυτό που στην αλήθεια ζούμε είναι μια κατάσταση εικονική αλλιώς δεν εξηγείται το ότι πρέπει τουλάχιστο 8 από της 24 ώρες της γήινης ημέρας να κοιμόμαστε. δηλαδή να μην έχουμε πρόσβασή στη μνήμη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ” Η δυνατότητα πρόσβασης στη μνήμη είναι εκείνη, που θα επιτρέψει στον άνθρωπο να αναφέρεται συνειδητά σε τέσσερις σημαντικές φάσεις της ευρύτερης ύπαρξής του”

nyxtobaths.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *