Απόστρατοι προς Σαμαρά- Παναγιωτόπουλο: “Μας κοροϊδέψατε, βγαίνουμε στο δρόμο”

Οι “θεσμικές” ενώσεις αποστράτων μιλούν ανοιχτά για εμπαιγμό από τον πρωθυπουργό και ανακοινώνουν επισήμως ότι μαζί με τους εν ενεργεία , βγαίνουν στους δρόμους.

Σήμερα συναντήθηκαν με τον ….
πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και την Παρασκευή , με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Και βέβαια επιδιώκουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθούν για την “κοροϊδία”.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις θεσμικές ενώσεις:

“Μετά τη συνάντηση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων με τον κ. Πρωθυπουργό στις 11-2-2013 και τον εμπαιγμό που ακολούθησε με την ψήφιση- επικαιροποίηση του ΜΠΔΣ 2013-2016 στις 18-2-2013, όπου εμπεριέχονται επιπλέον επιβαρυντικές διατάξεις μόνον για τους αποστράτους και τα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, συναντηθήκαμε χθες 25-2-2013 σε κοινή συνεδρίαση οι φορείς ΕΑΑΝ, ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ, ΣΥΣΜΕΔ, ΑΚΙΣ, ΠΟΣ, ΣΑ/ΣΣΑΣ, ΣΑ/ΣΝΔ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΕΑΛΣ, ΠΣΑΑΕΔ-ΣΑ, ΣΑΣΥΔΑ, ΣΑΙΡ, ΕΣΜΑ, ΣΑ/ΣΤΥΑ, ΣΑΣ, ΠΕΑΠΣ, ΠΑΣΥΒΕΤΑ, ΣΑ/ΣΣΕ 80, ΚΕΘΑ και ΣΥΣΜΕΔ, που εκπροσωπούν πάνω από 300.000 στελέχη.

2. Μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίσθηκε:
α. Οργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας το Σάββατο 9-3-2013 και ώρα 16:00 στη Πλατεία Κλαυθμώνος με τη συμμετοχή εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων μετά των οικογενειών τους. Να ακολουθήσει πορεία προς τη πλατεία Συντάγματος-Βουλή και να επιδοθεί ψήφισμα στο Πρόεδρο της Βουλής και τους Αρχηγούς Κομμάτων. Με μέριμνα των φορέων να εξασφαλισθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή περιλαμβανομένων και των Παραρτημάτων της Περιφέρειας.

β. Οργάνωση σε άλλες ημερομηνίες συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, με πρώτη αυτή της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 13-3-2013 και ώρα 13.00 στην Πλατεία Αριστοτέλους.

γ. Να δοθεί συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιαστούν ενδελεχώς οι αδικίες που έχουν υποστεί τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ.

δ. Η δημιουργία του Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων (ΣΟΔ), στο οποίο κάθε Φορέας θα συμμετέχει με ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό εκπρόσωπο. Το ΣΟΔ θα συνεδριάσει στις εγκαταστάσεις της ΕΑΑΝ την Πέμπτη 28-2-2013 και ώρα 13:00.

3. Τέλος όλοι οι Φορείς δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε νόμιμα με όλες μας τις δυνάμεις σε συντονισμό μεταξύ μας και ενότητα, μέχρι την άρση των αδικιών που μας έχουν επιβληθεί. Είναι αυτονόητο ότι αποδεχόμαστε την αναλογική συμμετοχή μας στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας της Χώρας.

http://www.onalert.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *