Τελευταία Νέα

Επιταχύνεται η έρευνα της δικαιοσύνης για τα ακατάλληλα κρέατα στο στρατό μετά από παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 5336/20.12.12) των Βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Οικονόμου, Μαρίας Γιαννακάκη και Θωμά Ψύρρα,  αναφορικά με την καταγγελία για ύπαρξη κυκλώματος στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούσαν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρίες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με κρέατα και άλλα τρόφιμα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μας απάντησε μεταξύ άλλων ότι…

«… με κατεπείγον υπηρεσιακό έγγραφο που απέστειλα στον Εισαγγελέα Αναθεωρητή Α’ ζήτησα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και οι έρευνες της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των βαρύτατων καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σε εφημερίδες, για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρίες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με κρέατα ή άλλα τρόφιμα…» Τέλος μας διαβεβαίωσε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτη βούληση του Υπουργείου οι πάσης φύσεως προμήθειες τροφίμων των Ενόπλων Δυνάμεων να πραγματοποιούνται σύμφωνα με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία καθώς και Στρατιωτικούς Κανονισμούς επ’ ωφελεία τόσο του προσωπικού όσο και του δημοσίου συμφέροντος εν γένει.

Από όλα τα παραπάνω οφείλουμε κατ’ αρχήν να σημειώσουμε θετικά ότι είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική η αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να παραπέμπει κάθε υποψία έκνομων ενεργειών στη στρατιωτική δικαιοσύνη. Ειδικά για τη συγκεκριμένη υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας έπρεπε να ελεγχθεί άμεσα καθώς πέραν των άλλων ποινικών συνεπειών άπτεται και της δημόσιας υγείας.

Ζητάμε άμεσα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ξεκαθαρίσει εάν έχουν γίνει έλεγχοι σε όλες τις εταιρίες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με τρόφιμα, εάν έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από πού έχουν αυτά εκδοθεί και αν υπάρχουν τέλος εταιρίες που απέκτησαν πιστοποιητικά από την εταιρία που φέρονται να είχαν συστήσει οι στρατιωτικοί κτηνίατροι που κατηγορούνται. Το ζήτημα της καταλληλότητας των τροφίμων που παρέχονται στους στρατευμένους νέους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ σοβαρό, άπτεται της δημόσιας υγείας και δεν νοείται να υπάρχουν εταιρίες που προμηθεύουν τρόφιμα τις Ένοπλες Δυνάμεις με αμφίβολα πιστοποιητικά καταλληλότητας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *