Στην κοσμάρα του ο Β.Σόιμπλε: “Φταίνε οι Έλληνες που ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους” και αγόραζαν τα…αυτοκινητάκια σου για να πλουτίζετε εσείς

Στην κοσμάρα του συνεχίζει να ζει ο Β.Σόιμπλε, καθώς θεωρεί ότι οι Έλληνες φταίνε για τα προβλήματά τους επειδή ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους! Το ότι αγόραζαν τα
γερμανικά αυτοκινητάκια του για να ζουν και οι Γερμανοί σε…αυτές τις δυνατότητες κάνει το χαζό και δεν το σχολιάζει.

Μιλάει, επίσης, για οικονομικά προβλήματα της Ρωσίας. Μάλλον, έχει ξεχάσει να δει ότι το ρούβλι ανέβηκε 55% τους τελευταίους 3 μήνες και ότι η Ρωσία παροουσίασε ανάπτυξη παρά τις κυρώσεις τις οποίες και ξεπέρασε εύκολα. Κάτι που δεν θα συνέβαινε εάν στη θέση της ήταν η Γερμανία, που δεν διαθέτει πρώτες ύλες και το μεγαλύτερο σιτοβολώνα του πλανήτη όπως η Ρωσία.

Στο θέμα της Ελλάδας αναφέρθηκε χθες εκτενώς και ο Γερμανός υπ. Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, σε εκδήλωση στο Βερολίνο στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθητευόμενοι.

Ο κ. Σόιμπλε επέρριψε καταρχήν για άλλη μια φορά την ευθύνη για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας στην ίδια τη χώρα και τους Έλληνες. «Δεν φταίει ούτε η Τρόικα, ούτε η Ευρώπη, ούτε η Γερμανία (…) Για πολλά χρόνια η Ελλάδα ζούσε πάνω από τις δυνατότητές της», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε πως τώρα είναι στα χέρια των Ελλήνων να αξιοποιήσουν το χρόνο που εξαγοράστηκε, προκειμένου να σταθεί και πάλι η χώρα οικονομικά στα πόδια της.

Γερμανία και Ευρώπη, είπε ο κ. Σόιμπλε, θέλουν να συνεχίσουν να βοηθούν, για να προσθέσει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ελπίζει σε βοήθεια από τη Ρωσία και την Κίνα. Από τη μια η Ρωσία έχει η ίδια σοβαρά οικονομικά προβλήματα, από την άλλη οι Κινέζοι δεν χαρίζουν λεφτά, στην καλύτερη των περιπτώσεων μιλάμε για συμμετοχή Κινέζων επενδυτών σε ιδιωτικοποιήσεις, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Κανείς στον κόσμο δεν είναι διατεθειμένος να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, η Ελλάδα λαμβάνει βοήθεια από την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε.

Το Spiegel σχολιάζει ότι η επισήμανση αυτή του Γερμανού υπ. Οικονομικών είναι αξιοσημείωτη, δεδομένου ότι μόλις προ εβδομάδων ο ίδιος είχε χαιρετίσει πιθανή συνεργασία Ρωσίας και Ελλάδας λέγοντας πως «ό,τι βοηθά την Ελλάδα είναι καλό».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *