Ψηφίζεται εν μέσω… αντιδράσεων το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο

Με την ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και εν μέσω αντιδράσεων ολοκληρώνεται η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο.
Σε πλήθος νέων τροπολογιών (51 στο σύνολο) που κατατέθηκαν από το υπουργείο Παιδείας στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο προβλέπονται μεταξύ άλλων:…
– Αυξάνεται κατά δύο ώρες το ωράριο στους πανεπιστημιακούς καθηγητές και στους καθηγητές ΤΕΙ, από 6 ώρες την εβδομάδα 8 ώρες.

– Το ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών των ανωτάτων ιδρυμάτων βέβαια αυξάνεται κατά δύο ώρες μόνο εφόσον τα τμήματα το κρίνουν σκόπιμο.

– Δίνεται η δυνατότητα στα δημοτικά, γυμνάσια η λύκεια να αυξήσουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις τον αριθμό των μαθητών τους ανά τμήμα κατά 10%.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα όταν εφαρμοσθεί το νέο εξεταστικό σύστημα της «τράπεζας θεμάτων», από την οποία θα αντλείται στο μέλλον το 50% των ζητημάτων προς εξέταση, να γίνεται η κλήρωση των θεμάτων ανά σχολείο και όχι κεντρικά.

Παράλληλα με τις τροπολογίες προβλέπεται η δυνατότητα για τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν να διατεθούν για παροχή έργου στα Επαγγελματικά Λύκεια εντός της ίδιας διεύθυνσης στην οποία έχουν μεταταχθεί για το έτος 2013-14.

Τέλος, προβλέπονται πολλές ανακατατάξεις στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων στο Λύκειο, στη Γ’ τάξη της βαθμίδας μειώνεται κατά μία ώρα η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών υπέρ των Λατινικών, η διδασκαλία των οποίων όμως περιορίζεται στη Β’ τάξη.

imerisia.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *