Ανεργία υπό… παρακολούθηση! Ιδρύεται κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησης

Στην ίδρυση κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης για την καταπολέμηση της ανεργίας κατέληξαν…

μετά την τρίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο συμβούλιο απασχόλησης που θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας, θα μετέχουν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

 Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι «για να δώσουμε έμφαση στον αγώνα μας κατά τη ανεργίας, αποφασίσαμε με τον πρωθυπουργό να συγκροτηθεί Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης».

Click4more: 27,8% η ανεργία τον Οκτώβριο – Ξεπέρασαν το 1,3 εκατ. οι άνεργοι

Σε αυτό θα μετέχουν όπως είπε, εκτός από τον Πρωθυπουργό και τον ίδιο, όλοι οι συναρμόδιοι οι υπουργοί, με ιδιαίτερο ρόλο για τον υπουργό Εργασίας, ο διοικητής του ΟΑΕΔ και όλοι οι οργανισμοί που μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, θα υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τον ιδιωτικό τομέα «ώστε να έχουμε ένα όργανο που θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση αυτή την προτεραιότητα και της κυβέρνησης και της κοινωνίας».

newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *