Διαμαρτυρία Κίνας για τη συνάντηση Ομπάμα-Δαλάι Λάμα

Έκκληση στις ΗΠΑ απηύθυνε το Σάββατο η Κίνα, προκειμένου να ακυρωθεί η συνάντηση του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα με τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα, που ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας.

Μάλιστα, η Κίνα προειδοποίησε ότι η πραγματοποίηση της συνάντησης θα…
«βλάψει» τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

«Αντιτιθέμεθα σταθερά στη συνάντηση οποιωνδήποτε ανώτερων ξένων αξιωματούχων με τον Δαλάι Λάμα, με οποιονδήποτε τρόπο», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Χονγκ Λέι σε ανακοινωθέν, το οποίο δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του ΥΠΕΞ.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν, η Κίνα κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να «ακυρώσουν την απόφαση Ομπάμα να συναντηθεί με τον Δαλάι Λάμα, το συντομότερο δυνατόν και να μην πράξουν κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Κίνας ή να βλάψει τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Χονγκ, ήδη το υπουργείο και η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον «προέβησαν σε επίσημη διαμαρτυρία» για την απόφαση του Ομπάμα να συναντηθεί με το θιβετιανό πνευματικό ηγέτη, ο οποίος χαρακτηρίζεται από το Πεκίνο ως «επικίνδυνος αυτονομιστής».

http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *