ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Κοινή γραμμή της κυβέρνησης για απομάκρυνση επιόρκων και απολύσεις στο Δημόσιο

Ολοκληρώθηκε έπειτα από τέσσερις ώρες η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα το Δημόσιο και το «αγκάθι» των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.

Στη σύσκεψη εκλήθη και ο υπουργός Δικοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για …
την πορεία των συζητήσεων που αφορούν στις επικείμενες απολύσεις στο Δημόσιο.

Δεν είναι δυνατόν να δοθεί συγκεκριμένος αριθμός επιόρκων, όταν δεν έχουν κριθεί έστω από τα Πρωτοβάθμια Συμβούλια, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από τη σύσκεψη, συμπληρώνοντας ότι ο επίορκος στη βάση αποφάσεων πειθαρχικού και διοικητικών δικαστηρίων θα απομακρύνεται, μη επίορκος στη βάση αξιολόγησης θα κριθεί.

Επίσης, επεσήμανε πως δεν είμαστε μία χώρα που αποφασίζει στις επιταγές των συνεταίρων να κόψει κεφάλια, δηλώνοντας πως υπερασπίζεται το Δημόσιο στη βάση της αξιολόγησης, του σεβασμού του νόμου και του Συντάγματος. Απολύτως αναγκαίο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συμπληρώνοντας πως πρέπει να κλείσουμε όλα τα θέματα και σήμερα κάναμε συντονισμένη και επίπονη προσπάθεια, με κορυφαίο το ζήτημα δημ. διοίκησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για διαμόρφωση κοινά αποδεκτού πλαισίου, που ελπίζει να γίνει αποδεκτό από τρόικα μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Το εν λόγω πλαίσιο, όπως είπε ο κ.Βενιζέλος, σέβεται απολύτως το Σύνταγμα, τις θεσμικές εγγυήσεις, αλλά πρέπει να εκσυγχρονιστεί η δημόσια διοίκηση. Αναφερόμενος στη μείωση προσωπικού έκανε λόγο για μείγμα μέτρων και κινήτρων, ενώ είπε πως θα γίνει εμπροθέσμως, νομίμως και με αποτελεσματικό τρόπο.

newpost.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *