Σαρωτική νίκη Μπουτάρη προβλέπει δημοσκόπηση

Ποσοστό 45% δίνει στον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη…
τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας E-Voice για λογαριασμό της εφημερίδας Αγγελιοφόρος της Κυριακής. Στην ίδια δημοσκόπηση, οι Θεσσαλονικείς αναδεικνύουν τη ΝΔ πρώτη στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές με διαφορά 2,6% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δείγμα 500 ψηφοφόρων του δήμου Θεσσαλονίκης, η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 21,4%, ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,8%, Το Ποτάμι με 9,4%, η ΕΛΙΑ – ΠΑΣΟΚ με 6,4%, η Χρυσή Αυγή με 5,2%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6% και η Δημοκρατική Αριστερά με 1,4%. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν 8% των ερωτηθέντων, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 18,8%.

Όσον αφορά τον δήμο Θεσσαλονίκης, προβάδισμα 22 ποσοστιαίων μονάδων έχει ο Γιάννης Μπουτάρης με 45% σε αντίθεση με τον Σταύρο Καλαφάτη, που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 23%.

Ακολουθούν ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ με 8,4%, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος της Χρυσής Αυγής με 2,8%, ο Γιάννης Δελλής από τη Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ με 2%, η Ελεάννα Ιωαννίδου των Πρασίνων με 1,4 και ο Χάρης Παπαγεωργίου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με 1%.

Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 11,4% και για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 52,4% επιλέγουν Γιάννη Μπουτάρη.

Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα θεωρούν νικητή το 47,6% των ερωτηθέντων, 21,4% τον Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ υψηλό ποσοστό, 27%, απαντούν «δεν ξέρω-δεν απαντώ».

Στο ερώτημα για το ποιον θα ψήφιζαν τη δεύτερη Κυριακή ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, 39,4% δηλώνουν τον κ. Τζιτζικώστα, 28% τον κ. Ιωαννίδη, ενώ 32,6% εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

nooz.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *