Μαίνεται ο πόλεμος για Μανιτάκη

Σοβαρές αναταράξεις στην κυβέρνηση προκαλεί το σχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και για το οποίο δυσπιστεί η τρόικα.

Τις τελευταίες ώρες, μετά και την οξύτατη κριτική που δέχθηκε στη Βουλή, ο Αντώνης Μανιτάκης, φαίνεται να …
έχει ανοίξει νέο γύρο αντιπαράθεσης με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έλεγε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει ζήτημα και πως οι εκπρόσωποι της τρόικα δεν ικανοποιούνται με τον αριθμό των αποχωρήσεων που έχει στείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ζητούν υποχρεωτικές αποχωρήσεις.

Σε ερώτηση γιατί στις διαβουλεύσεις δεν μετέχει ο αρμόδιος υπουργός κ. Αντώνης Μανιτάκης, με δεδομένο ότι το ζήτημα που έχει προκύψει αφορά τη σφαίρα των αρμοδιοτήτων του, το ίδιο στέλεχος έλεγε ότι «την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις την εκπροσωπεί ο κ. Στουρνάρας».

Απαντώντας σε αυτή την τοποθέτηση, κύκλοι που πρόσκειται στον Αντώνη Μανιτάκη ανέβασαν τους τόνους, λέγοντας ότι «αυτοί που κάνουν τη διαπραγμάτευση αυτοί να βάλουν και την υπογραφή τους» στην όποια συμφωνία με την τρόικα.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της τρόικα φέρονται να εκφράζουν δυσφορία για την αξιοπιστία της ηγεσίας του υπουργείου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ένας εξ αυτών, από το ευρωπαϊκό “στρατόπεδο”, μιλώντας σε υπουργό της κυβέρνησης φέρεται να του είπε: «Δεν θα σου πως ποια είναι η άποψη της τρόικα για το θέμα, γιατί θα… ζαλιστείς».

Προς το παρον, πάντως, στο Μαξίμου δεν φέρεται να υπάρχουν αποφάσεις περί αντικατάστασης του κ. Μανιτάκη, ο οποίος απολαμβάνει της στήριξης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, όπως και το σχέδιό του. Οπως ανέφεραν μάλιστα πηγές από την Αγίου Κωνσταντίνου, υπήρξε απόψε και τηλεφωνική επικοινωνία του κ.Κουβέλη με τον κ.Μανιτάκη, στον οποίο εξέφρασε την στήριξή του στο σχέδιο της κινητικότητας.

imerisia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *