Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού γύρισε στη Γη

Στη Γη γύρισαν οι Ρώσοι Αλεξάνδρ Σαμοκουτιάγιεφ και η Ελένα Σερόβα, καθώς και ο Αμερικάνος Μπάρι Ουίλμορ που έμειναν στη τροχιά περίπου 170 μέρες…

Οι ειδικοί των ομάδων αναχαίτισης και διάσωσης έβγαλαν τους αστροναύτες από το σκάφος. “Το πλήρωμα αισθάνεται καλά “, τόνισαν στο Κέντρο Διαχείρισης Πτήσεων.

Για την καλή διάθεση των αστροναυτών ανέφερε και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Ρογκόζιν. “Όλα πήγαν προγραμματισμένα. Έβγαλαν το πλήρωμα από την κάψουλα. Όλοι αισθάνονται καλά. Η Σερόβα έχει την καλύτερη πίεση από όλους “, έγραψε ο Ρογκόζιν στο Twitter του.

Το πλήρωμα που ταξίδεψε στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στο οποίο στην τροχιά εργάστηκε η Ελένα Σερόβα, πραγματοποίησε στην τροχιά πάνω από 50 επιστημονικά πειράματα. Πολλά από αυτά είχαν σημαντική εφαρμοσμένη σημασία για την επιστήμη, την ιατρική και την ανθρωπότητα εν γένει.

Ειδικότερα, η Σερόβα πραγματοποίησε επιτυχώς το νομαδικό πείραμα κατά τη διάρκεια του οποίου κατάφερε να τραβήξει φωτογραφία οποιουδήποτε αντικειμένου στη Γη έτσι, ώστε οι ειδικοί θα ήξεραν ακριβώς τις συντεταγμένες του και, αντιθέτως, με προγραμματισμένες συντεταγμένες να κάνει τη φωτογράφηση της επιφάνειας της Γης με μια ειδική μέθοδο ρωσικής επεξεργασίας.

Στην περιπολία στην τροχιά έμειναν ο αστροναύτης του Roskosmos Αντόν Σκαπλέροφ, η αστροναύτης του EKA Σαμάντα Κριστοφορέττι και ο αστροναύτης του NASA Τέρι Ουόρτς. Ο τελευταίος έγινε διοικητής του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αντί για τον Ουίλμορ.

Αναμένεται ότι το πλήρωμα της νέας αποστολής θα φύγει στην τροχιά με το σκάφος “Soyuz ТМА-16М” από το διαστημικό αεροδρόμιο Μπαϊκονούρ στις 27 Μαρτίου. Στη σύνθεσή του είναι οι αστροναύτες του Roskosmos Γκεννάντι Παντάλκα και ο Μιχαήλ Κορνιένκο, καθώς και ο αστροναύτης του NASA Σκόττ Κέλυ.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *