Εθελοντές κάθε ηλικίας καθάρισαν νησίδες

Πολίτες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Θεσσαλονίκης και των εθελοντών της…
ΧΑΝΘ για καθάρισμα των νησίδων των δημοτικών δεντροστοιχιών στη Δυτική Είσοδο, με αποτέλεσμα η πόλη να υποδέχεται πλέον τους επισκέπτες της με βελτιωμένη εικόνα, καθώς αφαιρέθηκαν απορρίμματα και ζιζάνια.

Στη δράση, που αποτελεί τη συνέχεια πρωτοβουλίας με τίτλο “Είμαι πολίτης και όχι απλά κάτοικος”, η οποία είχε αναληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2012, συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- μικροί πρόσκοποι.

‘Η είσοδος μιας πόλης (σ.σ. η δυτική είσοδος είναι αυτή στην οποία απολήγει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Αθηνών) είναι σημαντικό να παρουσιάζει θετική εικόνα γιατί είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ο επισκέπτης της”, σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε ότι το τμήμα που καθαρίστηκε, μήκους περίπου 300 μέτρων, ήταν αυτό από το εμπορικό κέντρο “City Gate” μέχρι τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό.

“Η επόμενη αντίστοιχη δράση θα γίνει στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, κατόπιν σχετικής υπόδειξης της πρώτης δημοτικής κοινότητας της περιοχής. Περιμένουμε υποδείξεις από οργανωμένες ομάδες πολιτών και σε άλλες περιοχές, ώστε να γίνουν αντίστοιχες δράσεις σε περισσότερες γειτονιές και σημεία της πόλης”, σημείωσε ο κ.Ζέρβας και συμπλήρωσε ότι η αστική διαχείριση μπορεί να λειτουργεί με επιτυχία μόνο όταν συμμαχούν όλες οι δυνάμεις της πόλης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *