Συνελήφθη μέλος σπείρας που διέπραττε απάτες σε βάρος επιχειρηματιών

Συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας …..
Περιουσιακών Δικαιωμάτων ένας άνδρας 58 ετών, αρχηγικό μέλος της σπείρας. Τα μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης παρουσιάζονταν ως έμποροι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια σε επιχειρηματίες και αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, προέβαιναν στην προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων καταναλωτικών και άλλων προϊόντων, τα οποία εξοφλούσαν με μεταχρονολογημένες ακάλυπτες επιταγές.

Για τον σκοπό αυτό είχαν συστήσει εταιρεία και είχαν ενοικιάσει αποθήκη στο Κορωπί και στη συνέχεια στην περιοχή των Καλυβίων.

Τα μέλη της σπείρας, στη συνέχεια, πωλούσαν τα προϊόντα σε άλλους εμπόρους σε χαμηλές τιμές. Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητές τους ξεπερνούν τα 1.240.000 ευρώ.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 57 περιπτώσεις απάτης σε βάρος επιχειρηματιών. Ο αριθμός των επιταγών, που έχουν εκδοθεί από την Εταιρεία της σπείρας και στην συνέχεια σφραγισθεί, ανέρχεται στις 121, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των επιταγών που έχουν διακινηθεί υπερβαίνει τις 200.

Εντός της αποθήκης στην περιοχή των Καλυβίων βρέθηκαν διάφορα εμπορεύματα τα οποία αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *