xOrisOria News

Δ. Αβραμόπουλος: «Θα ανασυστήσουμε το υπουργείο Τουρισμού»

Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θα ανασυσταθεί όταν η ΝΔ επανέλθει στην κυβέρνηση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος χθες από τη Θεσσαλονίκη…ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση για την τουριστική της πολιτική. Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει ο ίδιος ως υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και….
παρατήρησε: «Σας υπενθυμίζω τη θεαματική αύξηση των τουριστικών αφίξεων και εσόδων το 2005, που κορυφώθηκε το 2006, αποτέλεσμα στοχευμένων δράσεων και αποτελεσματικών πολιτικών, που αναδείκνυαν και αξιοποιούσαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Ακόμη και τώρα, το κεντρικό μήνυμα της εποχής εκείνης «Live your myth in Greece», ηχεί στο χώρο του παγκόσμιου τουρισμού. Απορώ γιατί δεν το συνεχίσαμε. Ένα ακόμα δείγμα της αποσπασματικότητας και της προχειρότητας, που συνοδεύει την ελληνική τουριστική πολιτική».

Τόνισε την ανάγκη να συγκροτηθεί κάποτε μια εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, λέγοντας ότι μόνο ο τουρισμός μπορεί να φέρει εισόδημα και συνάλλαγμα την περίοδο αυτή, καθώς όλα τα άλλα έχουν πάρει την κατιούσα. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι εκτός απροόπτου όλα δείχνουν πως οι δείκτες του ελληνικού τουρισμού θα είναι καλοί φέτος.

Kentrinews.gr – Αρχική Σελίδα

Use Facebook to Comment on this Post