Νέος «γύρος» πολιτικής βίας στον Πύργο!

Νέος κύκλος αντεγκλήσεων άνοιξε στην πόλη του Πύργου μεταξύ των οργανώσεων «Αυτοοργανωμένη συλλογικότητα ΑΝΤΑΡΑ» και «Εθνική Δράση Ηλείας»…

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην εφ.Πατρίς ο πατέρας φοιτητή που σπουδάζει στο ΤΕΙ του Πύργου, ο γιος του έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού το πρωί της περασμένης Πέμπτης σε κεντρικό δρόμο του Πύργου από τρία άτομα, μέλη της Εθνικής Δράσης Ηλείας.

Σύμφωνα και με καταγγελία που εξέδωσε το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ),, τρία άτομα νεοναζί με ύπουλο τρόπο χτύπησαν πισώπλατα τον φοιτητή και ταυτόχρονα ο ένας από τους τρεις επιτέθηκε με μένος εναντίον του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο πρόσωπο και στο σώμα.

Ο συγκεκριμένος, όπως αναφέρεται στην έγγραφη καταγγελία του ΕΕΚ, έχει επανειλημμένα εμπλακεί σε επιθέσεις εναντίον σπουδαστών και άλλων αντιφασιστών πολιτών, πάντοτε με την κάλυψη της αστυνομίας. Όπως αναφέρεται, σε παλαιότερη επίθεση εναντίον αντιφασιστών φοιτητών του ΤΕΙ Πύργου τον Φεβρουάριο συμμετείχε και εν ενεργεία αστυνομικός, όπως καταγγέλθηκε και σε μήνυση που είχε υποβληθεί τότε.

Το θύμα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατονομάζοντας τον έναν από τους τρεις δράστες, για τον οποίο –όπως αναφέρθηκε– έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε ανάλογο περιστατικό, εκβιάζοντας στη συνέχεια τα θύματά του να αποσύρουν τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει εις βάρος του.

Ο πατέρας του θύματος έκανε λόγο για «καρτέρι» και ενέργεια που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο συστηματικής τρομοκράτησης και εκβιασμού αντιφασιστών σπουδαστών, ενώ κατήγγειλε επίσημα και την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Η εφ.Πατρίς επικοινώνησε με μέλος της Εθνικής Δράσης Ηλείας (ΕΔΗ), ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό ξυλοδαρμού, διευκρινίζοντας ότι δεν επιτέθηκαν τρία άτομα σε ένα ούτε υπήρξε καρτέρι, αλλά τυχαία συνάντηση. Πρόσθεσε επίσης ότι το μέλος της ΕΔΗ που ενεπλάκη στη συμπλοκή, είχε δεχθεί επίθεση πριν από εβδομάδες από 30 άτομα από την «ΑΝΤΑΡΑ» στην κεντρική πλατεία του Πύργου και δεν κινήθηκε νομικά. Τέλος, ανέφερε ότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, συνεπώς εκεί θα αποδειχθεί η πραγματικότητα.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Fopan83@gmail.com

http://www.patrisnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *