Κολύμπησαν από τη Ντία μέχρι το Ηράκλειο

Του Γιώργου Παπαδάκη

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο μαραθώνιος κολύμβησης από τη νήσο Ντία στο Ηράκλειο που…

διοργανώνουν κάθε χρόνο οι απόστρατοι του Λιμενικού Σώματος στον Καρτερό. Οι συμμετοχές ήταν 19 με τις 4 από αυτές να είναι γυναίκες ενώ κολύμπησαν άνθρωποι από 14 έως 69 ετών σε μία προσπάθεια να διανύσουν την απόσταση των 11,5 χιλιομέτρων που μεσολαβεί ανάμεσα στο Ηράκλειο και την νήσο Ντία.
Ο αγώνας ξεκίνησε στις 8 το πρωί της Πέμπτης με τους γονείς και τους φίλους των αθλητών να δίνουν δυναμικά το παρών προκειμένου να τους ενθαρρύνουν στην προσπάθεια τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον μαραθώνιο αυτόν κολύμπησε και ο 69χρονος πρώην λιμενάρχης Ηρακλείου, Ναύαρχος ε.α κ. Κυρδήμος ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της ιδέας αυτής ενώ δυναμική είναι και η συμμετοχή των αθλητών από τα Δελφίνια Ηρακλείου από τους οποίους είναι και οι τρεις πρώτοι που τερμάτισαν.
Πρόκειται για τους Γιώργο Θαλασσινάκη, Γιώργο Στυλάκη και Νίκη Κυπραίου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, μόνο μία γυναίκα εγκατέλειψε τη προσπάθεια της ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας πραγματοποιείται με τη συνοδεία ναυαγοσωστών, γιατρών και σκαφών προκειμένου να αποφευχθεί κάθε είδους ατύχημα ενώ επί ποδός βρίσκεται και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου αλλά και οι απόστρατοι του Λιμενικού.
Οι κολυμβητές ξεκίνησαν να κολυμπούν με αντίξοες καιρικές συνθήκες ωστόσο στην συνέχεια ο καιρός στάθηκε σύμμαχος τους και όλα εξελίχθηκαν ομαλά με τους τερματισμούς να ολοκληρώνονται με απόλυτη επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κολυμβητική απόσταση στην Ελλάδα.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *