Ελληναράδες βολεμένοι… Ερχονται απολύσεις στο Δημόσιο

Οσό είστε πρόβατα και δεν κάνετε τίποτα για να αλλάξει η χώρα μας έτσι θα σας συμπεριφέρονται η αλήτες της βουλής!Α Ελληναράδες 11 Μαϊου έχει πορεία να πάτε και να αφήσετε τους καφέδες…

Δραστική και άμεση μείωση των λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών του Δημοσίου ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ζήτησαν… από την ελληνική κυβέρνηση μεγαλύτερο περιορισμό στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά και….
απολύσεις του 1/3 των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου που απασχολούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Υπολογίζεται ότι 45.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου έχουν μπει στο στόχαστρο της τρόικας, προκειμένου να μειωθούν αποτελεσματικά και μόνιμα οι μισθολογικές δαπάνες των φορέων της κεντρικής κυβέρνησης, κυρίως στις ΔΕΚΟ, σε τράπεζες που έχει συμμετοχή το κράτος και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου όπως είναι δημοτικές επιχειρήσεις, καζίνο, φορείς διαχείρισης λιμανιών, αεροδρομίων κ.τ.λ.
Η απόλυση 45.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου θα μειώσει το μισθολογικό κόστος κατά 600 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τους 130.000 εργαζομένους.
Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών αποκλείουν το ενδεχόμενο απολύσεων προσωπικού στο Δημόσιο και επιμένουν ότι το πλεονάζον προσωπικό από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά την αναδιοργάνωση των φορέων, θα μετατάσσεται σε κενές οργανικές θέσεις του «στενού» δημόσιου τομέα.
Παράλληλα οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι τα μέτρα που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το σχέδιο αναδιοργάνωσης του κράτους που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών συνεισφέρουν ουσιαστικά στη μείωση του κράτους, προσφέροντας εξοικονομήσεις μεγαλύτερες από 3 δισ. μέχρι το 2013, χωρίς να προβλέπει απολύσεις προσωπικού.
Η τρόικα θεωρεί ότι η προσέγγιση των μετατάξεων δεν αποδίδει εξοικονομήσεις και γι’ αυτόν τον λόγο «έριξε» στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και το «χαρτί» των απολύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που εφαρμοστεί το σχέδιο των απολύσεων, απειλείται με απόλυση τμήμα των υπαλλήλων με σύμβαση αορίστου χρόνου στον στενό δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ, σε 2.000 δημοτικές επιχειρήσεις, στις τράπεζες που έχει συμμετοχή το Δημόσιο (Αγροτική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) και κυρίως σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και σε οργανισμούς που πρόκειται να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν.

http://epanastasi-gr.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *