ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Στις 27 Οκτωβρίου σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο «Xinhua news » και σε δήλωση ανώτατου αξιωματούχου, το…
Πεκίνο δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί οποιαδήποτε συμφωνία σχετικά με την επικυριαρχία της Κίνας

στα νησιά Senkaku και θα πάρει όλα τα αναγκαία «δραστικά μέτρα» προς την κατεύθυνση αυτή σε περίπτωση που προκληθεί από την Ιαπωνία .

“Θέλουμε να ζήσουμε σε κατάσταση φιλίας με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας, αλλά θα πρέπει να σεβαστούν τις αρχές μας και την κόκκινη γραμμή που θέτουμε,” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κίνας και υπουργός εξωτερικών Zhang Zhijun σε συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα το Τόκιο κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία στο Πεκίνο για τον κατάπλου κινεζικών πολεμικών πλοίων στα χωρικά ύδατα των αμφισβητούμενων νησιών στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.

“Ωστόσο, θα πρέπει να θέλει κανείς να αμφισβητήσει την κόκκινη γραμμή μας στο θέμα της κυριαρχίας επί των νήσων , τότε η Κίνα είναι υποχρεωμένη μη έχοντας άλλη επιλογή από το να “απαντήσει δυναμικά”, ώστε να εξαλειφθούν όλα τα εμπόδια και να προχωρήσουμε σταθερά στο δρόμο της ειρηνικής ανάπτυξης,” κατέληξε ο υψηλόβαθμος Κινέζος διπλωμάτης .

Οι σχέσεις μεταξύ της Ιαπωνίας και της Κίνας έχουν πρόσφατα υποβαθμιστεί στο χειρότερο επίπεδό τους εδώ και χρόνια λόγω της διαφιλονικίας επί των νήσων Senkaku.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *