Αυτή είναι η τολμηρή αφίσα που κοσμεί τη Γέφυρα του Λονδίνου

Μήνυμα ενάντια στον κοινωνικό ρατσισμό και την ομοφοβία στέλνει η γιγαντοαφίσα που αναρτήθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου και θα την κοσμεί μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το έργο των Dan Colen και Kalup Linzy που εκτίθεται παράλληλα σε μια έκθεση φωτογραφίας 50 έργων των δυο Αμερικανών καλλιτεχνών.

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας να αγαπάμε χωρίς να δεχόμαστε το βάρος του ρατσισμού που ιστορικά χώριζε και χωρίζει ακόμα τους ανθρώπους σε αντίπαλα στρατόπεδα», λένε οι δυο καλλιτέχνες, που ποζάρουν αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον τρυφερά μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Σκοπός τους είναι να επαναφέρουν στο προσκήνιο – με έναν τρόπο άμεσο και περισσότερο «ωμό», σε αντιδιαστολή με την συνηθέστερη ρομαντική προσέγγιση – τη συζήτηση για την πολιτική ταυτότητα και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dan Colen είχε ξαναπροκαλέσει συζητήσεις όταν πριν χρόνια, και σε συνεργασία με τον Dash Snow, πραγματοποίησε μία γυμνή περφόρμανς στο φουαγιέ του ξενοδοχείου Mayfair όπου για μέρες «ζούσε» σε μία τεραστίων διαστάσεων φωλιά που έμοιαζε με αυτές των χάμστερ, βρισκόμενος σε ένα ντελίριο καταχρήσεων από αλκοόλ και ναρκωτικά. Έκτοτε ακολούθησε τον δρόμο της νηφαλιότητας και δημιουργεί ακατάπαυστα. Το τελευταίο του έργο πωλήθηκε για περισσότερα από τρία εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Out.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *