Απίστευτες δηλώσεις του Γκι Φερχόφσταντ: “Μην μιλάτε για τις αποζημιώσεις γιατί οι σύμμαχοι είχαν εξωθήσει την Γερμανία να κάνει τον Β’ ΠΠ”!

Ως «εναντίον του πνεύματος της Ευρώπης» χαρακτήρισε ο αρχηγός του Κόμματος Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) Γκι Φερχόφσταντ στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για διεκδίκηση
αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

Τα χθεσινά σχόλια του Αλέξη Τσίπρα για «ηθική υποχρέωση» της χώρας για διεκδίκηση αποζημιώσεων από την Γερμανία και η αναφορά του στο Ναζισμό οδήγησαν τον Βέλγο Ευρωβουλευτή και πρώην πρωθυπουργό στο να κάνει την εξής δήλωση:

«Με το να διεκδικεί τις αποζημιώσεις του ΒΠΠ, ο Τσίπρας υποδαυλίζει τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Φαίνεται να ξεχνά πως οι πρώην εχθροί έκαναν μια ζωτικής σημασίας επιλογή να συνεργαστούν και να οικοδομήσουν ένα κοινό μέλλον μετά από τον ΒΠΠ. Με τη πράξη αυτή διόρθωσαν το λάθος που έγινε με τη συνθήκη των Βερσαλλιών στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου».

Σε λίγο θα μας πει ότι πρέπει να τους ζητήσουμε και συγγνώμη για την άνοδο του Χίτλερ και την έναρξη του Β’ ΠΠ!

«Οι δηλώσεις του Τσίπρα δεν βοηθούν και θα κάνουν δυσκολότερη τη διαδικασία εύρεσης συμβιβασμού. Αντί να πνέει νέα ζωή στα φαντάσματα του παρελθόντος, θα έκανε καλύτερα να εστιάσει όλες του τις προσπάθειες στο να οικοδομήσει ένα νέο μέλλον για την Ελλάδα. Η εκδίκηση δεν πρέπει να έχει θέση στο κοινό Ευρωπαϊκό μας μέλλον».

«Η Ευρωπαϊκή περιοδεία του Τσίπρα και του Βαρουφάκη την προηγούμενη βδομάδα ξεκαθάρισε ένα πράγμα – οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Μόνο εάν η Ελληνική κυβέρνηση δομήσει ένα τέτοιο σχέδιο, τότε πιστεύω πως μια επέκταση της αποπληρωμής των δανείων και ένα αναθεωρημένο επιτόκιο θα μπουν στο διαπραγματευτικό τραπέζι. Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην Ευρώπη».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *