Διεθνής καταδίκη για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ καταδίκασε σήμερα απερίφραστα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα….

«Οι φανατικές πράξεις και η βία δεν έχουν καμία θέση στις σύγχρονες και δημοκρατικές κοινωνίες κανενός κράτους μέλους της ΕΕ. Κάθε έγκλημα είναι κατακριτέο, αλλά ειδικότερα εκείνα με πολιτικό χαρακτήρα θεωρούνται απαράδεκτα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας. Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία αυτή πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα».

«Η οικογένεια του ΕΛΚ υποστηρίζει πλήρως τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και την κυβέρνησή του, σε όλες τις προσπάθειές τους για να βγάλουν τη χώρα από την οικονομική κρίση και τις κοινωνικές επιπτώσεις της. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του κάνουν το παν για να προετοιμάσουν μια ομαλή και επιτυχημένη Ελληνική Προεδρία. Αποδοκιμάζουμε τις αντιδράσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι χρησιμοποιούν το θάνατο ενός ατόμου ως εργαλείο για την πολιτική εκστρατεία εναντίον της κυβέρνησης», δήλωσε ο Ζ. Ντολ.

Παράλληλα ο συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να δράσει, να συλλάβει τον ένοχο για τη δολοφονία και να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή», επικαλούμενος τον «κίνδυνο που δημιουργεί η απραξία έναντι μιας δολοφονικής οργάνωσης».

Πηγή: Zougla

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *