Τελευταία Νέα

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Ευ. Βενιζέλου στο Κίεβο

Κριτική στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο άσκησε με  ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του έπειτα από τις επαφές που είχε με την μεταβατική κυβέρνηση στο….
Κίεβο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Βενιζέλος κατά την επίσκεψή του στην Μαριούπολη, παρόλο που  είχε ως στόχο να «καθησυχάσει» τους έλληνες της Διασποράς, δεν έκανε καμιά αναφορά στην λεγόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Κίεβο, στην οποία, όπως αναφέρει,  συμμετέχουν ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα,   και η οποία, με ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που ψήφισε, κατάργησε όλα τα δικαιώματα των  τεσσάρων μειονοτήτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των ελλήνων.

«Η νομιμοποίηση μιας τέτοιας κυβέρνησης από την ελληνική πλευρά ενέχει ανυπολόγιστους κινδύνους για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ και των Βρυξελλών με  την Ρωσία, ο ΣΥΡΙΖΑ τη χαρακτηρίζει άκρως επικίνδυνη καθώς φέρνει την Ευρώπη ένα βήμα πριν από έναν κλιμακούμενο νέο «ψυχρό πόλεμο»,  με ανυπολόγιστους κινδύνους για την ειρήνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει η ανακοίνωση, παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην ανάγκη να μην γίνει ουραγός η ελληνική κυβέρνηση σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *