Απορώ κι εξίσταμαι ! ! !

Έχει η κυβέρνηση τα κότσια;

Αγαπητέ στρατηγέ,
αν είναι κάποιος που κάνει αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να πω, ότι είμαι ένας απ’ αυτούς. Όμως εγώ δεν περίμενα τίποτε περισσότερο κάτω από τις δεδομένες συνθήκες να γίνει. Και αυτό που κατάφερε ο Τσίπρας και γενικότερα η συγκυβέρνηση, πολύ είναι και το λέω μετά λόγου γνώσεως. Το ήξερα και
το έγραψα.
Οι φανφαρονισμοί τύπου Γαρουφάκη και κάποιων άλλων, φυσικά δεν μου άρεσαν και δεν μου αρέσουν. Αυτοί και οι όμοιοί τους, όταν και εφόσον βουλιάξει η Ελλάδα θα πάρουν των ομματίων τους και θα πάν, όπως ο ΓΑΠ, να κάνουν διαλέξεις στα πανεπιστήμια της Αμερικής και της Αυστραλίας με παχυλές παροχές.  Θα μου πεις, πώς το ήξερες. Απλούστατα. 35 χρόνια ζούσαμε με δανεικά και ζούσαμε σε δανεικά πελάγη ευτυχίας (κραιπάλης κατ’ ουσίαν), υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας και της χώρας γενικότερα.
 Πιστεύαμε ότι οι “Κουτόφραγκοι” θα μας δανείζουν για να πηγαίνουμε στα σκυλάδικα και να γλεντάμε ασύστολα. Τώρα λοιπόν έρχονται με το λογαριασμό στον δίσκο. Όλα λοιπόν τα ξεχνάμε, λες και όλα προέκυψαν από παρθενογένεση. Και ο Μανώλης κάνει τεράστιο λάθος. Τι περίμενε; Ότι θα κάναμε επανάσταση; Εγώ δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Και αυτά που πέτυχε ο Τσίπρας ή μάλλον η κυβέρνηση, είναι καλύτερα απ’ ότι η κατάσταση πριν. Βέβαια είπαν φούμαρα στον λαό, που εγώ ήξερα πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να γίνουν. Όμως, και τα λίγα που θα γίνουν, είναι πολλά, αν γνωρίζει κανείς την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και έχει συνείδηση της αντικειμενικής πραγματικότητας. Χωρίς την βοήθεια των δανειστών μας, τελειώσαμε. Άρα δεν μπορούμε να κάνουμε τον τσαμπουκά, παρά να πετύχουμε ότι πετύχαμε.

Δεν είχα αυταπάτες ότι θα κάνουμε τίποτε περισσότερο. Εκτός βέβαια, αν αποφασίσουμε να φύγουμε από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τότε όμως -κάτι που δεν το λένε ή δεν το ξέρουν οι πιο πολλοί – θα μας ρημάξουν οι γείτονές μας και όχι μόνο, γιατί δεν ζούμε μετέωροι στο κενό. Θα είμαστε φτερό στον άνεμο, μόνοι μας με όλους εναντίον μας, Ευρωπαίους και Αμερικανούς. Θα μας λιώσουν κυριολεκτικά. Έξω από το ΝΑΤΟ και έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε τελειωμένοι ως λαός και ως έθνος. Και ας μην έχουμε ακόμη αυταπάτες ότι θα μας σώσουν οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι. Αυτοί κοιτάζουν τα δικά τους συμφέροντα και καλά κάνουν. Έσωσαν οι Ρώσοι την Κύπρο από την διχοτόμηση, έσωσαν την πρώην Γιουγκοσλαβία, που ήταν φιλορωσική; Όχι είναι η απάντηση. Η Ελλάδα καλώς κακώς ανήκει στον ζωτικό χώρο της Αμερικής. Με βάση αυτήν την πραγματικότητα πρέπει να ενεργούμε. Δεν βάλαμε μυαλό, βλέποντας τι πάθαμε στον εμφύλιο;

Διαβάζω περισπούδαστα άρθρα και αναλύσεις από άσχετους ακαδημαϊκούς και ειδήμονες, που δεν έχουν ιδέα, ποια είναι η πραγματικότητα και λεν κυριολεκτικά ανοησίες: Να φύγουμε από το ευρώ, να πάμε στην δραχμή κ.λπ. Αυτοί που τα λεν, δεν έχουν σίγουρα πρόβλημα, γιατί είναι εξασφαλισμένοι, εκτός αν δεν τους ενδιαφέρουν τα εθνικά θέματα, που είναι στην κόψη του ξυραφιού.  Πιθανόν έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό, να τα έχουν, θα τα τριπλασιάσουν, μαζί με τους ξένους. Αυτοί που έχουν μόνο τα «πεζούλια», όπως έλεγε και ο μακαρίτης Άρης, τι θα γίνουν; Θα υπάρχει τέλος Ελλάδα ή θα έχουμε εξαφανιστεί από τον χάρτη; Επιτέλους ας έχουμε συναίσθηση που βρισκόμαστε.
Ο Μανώλης απάτησε ο ίδιος τον εαυτό του, αν νόμιζε ότι θα γίνει κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που έγινε.

Αυτά και τα υπόλοιπα τα έχω γράψει. Κανείς δεν σκέφτεται τις αμαρτίες του παρελθόντος. Δεν ξέρω, αν κι εσύ τα βλέπεις, όπως ο Μανώλης.
Μα την αλήθεια, δεν θέλουμε ποτέ να δούμε την αλήθεια κατάματα, γιατί δεν έχουμε το θάρρος. Αυτό που λέω φρόνημα και σύνεση. Εγώ λέω σε  τελευταία ανάλυση: Δεν θέλετε τους δανειστές, τότε, αγαπητοί μου, να αποφασίσετε ότι θα τρώτε, χωρίς τους δανειστές, πέτρες και χόρτα. Πέτρες για τα γερά στομάχια και χόρτα για τα αδύναμα, έως ότου, αν δεν βαρυστομαχιάσουμε και πεθάνουμε, να βγούμε οριστικά από την κρίση. Ποιος από τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα λάκιζε αμέσως και θα άφηνε τον Τσίπρα μόνο του; Δεν είναι βέβαια σωστό να βάζει όλους στο ίδιο «τσουβάλι» ή στα «πάμπερς!». Κάτω από τον Τσίπρα υπάρχει μόνο κινούμενη άμμος, γιατί δεν υπάρχει οργανωτική σχέση ανάμεσα στην ηγεσία και την βάση. Ποιος είναι πρόθυμος να κάνει θυσίες; Οι περισσότεροι, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν, γιατί ήθελαν να προστατέψουν τα προνόμιά τους, όσα τους απέμειναν ή όσα νόμιζαν καλώς ή κακώς, ότι θα μπορούν, ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, να προστατέψουν. Όσοι κράτησαν την αξιοπρέπειά τους αυτοί υπέφεραν και αυτοί θα υποφέρουν περισσότερο από τον καθένα. Και απ’ αυτούς κυρίως βέβαια του ιδιωτικού τομέα.
Αυτά και πολλά είναι που σου γράφω. Τα έχω πει χιλιάδες φορές, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Δαμιανός

ΥΓ.  Όμως λύση υπάρχει, αν έχουμε και την σύνεση και το θάρρος και δεν λαϊκίζουμε συνεχώς. Φυσικά και αν ενεργήσουμε μελετημένα και με σχέδιο, κι όχι, όπως συνήθως γίνεται στην τύχη και ό,τι προκύψει. Θα σου πω τι πρέπει να κάνουμε. Όταν με το καλό εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας με κάθε τρόπο και μέσο και δεν διακινδυνεύουμε πια με κατάρρευση, να απαιτήσουμε χωρίς χρονοτριβή τις οφειλές από τους Γερμανούς, με πρώτο φυσικά το κατοχικό δάνειο. Αυτή είναι η σωστή πολιτική.
Θα το προωθήσει ο Μανώλης αυτό το σχέδιο και όλοι μας;
Εκεί μπορούμε να μιλούμε για “επανάσταση”. Άμα πάρουμε τα χρήματα που μας χρωστάνε αυτοί, το παιχνίδι της λιτότητας τελειώνει. Ναι, θα τους πούμε.
Σας χρωστάμε και τα παίρνετε, αλλά θα μας δώσετε κι εσείς αυτά που μας χρωστάτε και μάλιστα στο ακέραιο, ακόμη και από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Χωρίς μα και μου και χωρίς περιστροφές. Βέβαια ύστερα από έναν έλεγχο, την λεγόμενη διεθνή επιτροπή λογιστικού ελέγχου, για να δούμε τι χρωστάμε πραγματικά, γιατί τώρα δεν ξέρουμε τι πραγματικά χρωστάμε. Και φυσικά πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Αν συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία του παρελθόντος με τον παρασιτικό καταναλωτισμό, τότε δεν μας σώζουν ούτε δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων και να μας τα χαρίσουν κι από πάνω.
Ναι κύριοι, θα σας δώσουμε μέχρι «πεντάρας» αυτά που πραγματικά χρωστάμε. Όμως αγαπητοί Γερμανοί, θα μας δώσετε κι εσείς μέχρι «πεντάρας» αυτά που μας χρωστάτε.
Θα το κάνουμε; Εδώ είναι η πρόκληση και το ζητούμενο.
Έχει η κυβέρνηση τα κότσια;
Όλα τ’ άλλα είναι, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αν αγαπιόμαστε φυσικά!

Η πολιτική δήλωση του αγωνιστή Μανώλη Γλέζου οπωσδήποτε θα προβληματίσει και, επειδή η πολιτικη δεν είναι ποδόσφαιρο μπορεί να συμβάλει στην παραπέρα πορεία του αγωνα της Κυβέρνησης να είναι πιο σκληρή απέναντι στο ιμπεριαλιστικο ιερατείο των Βρυξελλών.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/02/blog-post_1963.html


Δ.Α.

.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *