Νέα προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στο ΣτΕ κατά του μνημονίου.

Προσφυγή κατά της συνταγματικότητας του μνημονίου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε για δεύτερη φορά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατά του μνημονίου (Ν. 3845/2010) και των περικοπών των αποδοχών και συντάξεων (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και επιδόματος αδείας).
Αυτή τη φορά ο ΔΣΑ προσέφυγε στο ΣτΕ κατά του μνημονίου μαζί με Συνδέσμους …..
αξιωματικών και αποστράτων, καθώς και πρώην διπλωματικών υπαλλήλων και ζητάει την ακύρωση σειράς υπουργικών αποφάσεων που περικόπτουν τις αποδοχές και τις συντάξεις.
Ειδικότερα, προσέφυγαν:
1) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού
2) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας
3) Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας – Στρατού
4) Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων τάξεως 1973
5) Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων

Την πρώτη φορά ο ΔΣΑ είχε προσφύγει στο ΣτΕ μαζί την ΑΔΕΔΥ, την ΕΣΗΕΑ, τους μηχανικούς και συνταξιούχους.
Ο ΔΣΑ και οι άλλοι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι ο Ν. 3845/2010 είναι αντισυνταγματικός, καθώς δεν ψηφίστηκε όπως προβλέπει το άρθρο 28 του Συντάγματος από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών.

Το εν λόγω άρθρο του Συντάγματος προβλέπει ότι «για την ψήφιση νόμου που κυρώνει συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων όλων των βουλευτών» και ο Ν. 3845/2010 περιλαμβάνει διατάξεις οι οποίες θεσπίστηκαν σε εκτέλεση διεθνούς συμφωνίας με τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ακόμα, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι οι περικοπές αποδοχών και συντάξεων πλέον του ότι είναι αντισυνταγματικές, παραβιάζουν και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά είναι αντίθετες και σε αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Επίσης, οι περικοπές παραβιάζουν το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα και Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.
kanena2010.blogspot

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

20 Comments

 1. Ανώνυμος

  Γνώστες των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων μας. Και η υπεράσπιση του Συντάγματος είναι η σημαντικότερη υποχρέωσή μας. Υπερασπίζοντας το Σύνταγμα υπερασπίζουμε τους εαυτούς μας και τα δικαιώματά μας

  Reply
 2. Ανώνυμος

  1/06 ΣΩΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Συμπληρώνω την απάντησή μου 12:29. Ένα από αυτά τα μέσα είναι και η ανυπακοή στους νόμους που δεν συμφωνούν με το Σύνταγμα. (11: 12 και 12:38)

  Reply
 4. ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ

  "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."
  Πατριώτη 11:12

  Με κάθε μέσο

  εδώ είναι όλο το ζουμί..

  Reply
 5. Ανώνυμος

  « ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΩΝ» από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί !!!!

  Reply
 6. Ανώνυμος

  ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΙΣΩΣ
  ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΤΣΙ…ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΙ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1000ευρω.
  ΠΩΣ ΘΑ ΖΟΥΝ???ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΩΝ

  Reply
 7. Ανώνυμος

  11:44 , “ Ευτυχώς όμως υπάρχουν και δικαστές στο Στρασβούργο, θυμίζοντας την υπερήφανη απάντηση του μυλωνά προς τον πανίσχυρο βασιλέα του, τον μεγάλο Φρειδερίκο: «Υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο»!” Κώστας Ε. Μπέης http://kostasbeys.gr/articles.php?s=4&mid=1479&mnu=3&id=23212

  Reply
 8. Ανώνυμος

  Ο ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΓΕ'"ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΕΔΩ, Η ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ ΟΜΩς ΗΤΑΝ ΑΠ ' ΕΞΩ"".ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ,ΚΛΑΝΟΥΝ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙς ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 9. Ανώνυμος

  Αληθεύει ; Ξέρει κάνεις ; « Εχω ακουσει πολλες φορες και εχω διαβασει πως στο μνημονιο υπαρχει παραγραφος που γραφει πως δεν μπορουν να γινουν εκλογες και ακομη κι αν γινουν, προθυπουργος θα ειναι ακομα ο Παπανδρεου ωσωτου τελειωσει η διαδικασια δανεισμου και γενικα οσο η τροϊκα υπαρχει ακομα στις ζωες μας και στην Ελλαδα.» http://revma.wordpress.com/2010/07/29/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CE%B1/

  Reply
 10. Ανώνυμος

  Άρθρο 120
  1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε' Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
  2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
  3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

  Reply
 11. Ανώνυμος

  Ακούσατε τι είπε ο Τζέφρυ χθες στη συνέτευξη; Οτι η κρίση περί της συνταγματικότητας ενός νόμου (εν προκειμένω του Μνημονίου), η οποία κατά το Σύνταγμα ανήκει αποκλειστικά στα Δικαστήρια, "δεν είναι θέμα νομικό αλλά πολιτικό και οικονομικό"! Δηλαδή αμφισβητεί ευθέως το Σύνταγμα και το ρόλο των Δικαστηρίων και κανείς δε βρέθηκε να του πεί ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ; Οι άνθρωποι είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

  Reply
 12. Ανώνυμος

  Αλήθεια, τι λέει η ΕΣΗΕΑ για τις ετήσιες απολαβές των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ; Είναι ακόμα 325.000 ευρώ; Προσέφυγε και γι΄αυτό στα δικαστήρια ;
  “ Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.” Σύνταγμα, άρθρο 22

  Reply
 13. Ανώνυμος

  Τους βολεύει αφάνταστα να μην έχουμε καλούς δικαστές και να τους ελέγχουν απεριόριστα.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *