Κόντρα στη μόδα τα φυγής των νέων

Τα περισσότερα παιδιά που τελειώνουν Λύκειο ή Πανεπιστήμιο λένε ότι θα φύγουν να δουλέψουν στο εξωτερικό.

Το αναμασούν σαν τσίχλα πλέον και ενδέχεται να πέσει και θέμα στις πανελλαδικές!!

Μεγάλοι δε θέλουν ή δε ξέρουν να πουν επιχειρήματα, είδαν ότι είναι και μόδα και δε θέλουν να πάρουν θέση ενάντια στη μόδα της εποχής!
Παιδιά πετάξτε τη τσίχλα που ο ένας δίνει στον άλλον και λέτε τα ίδια!!Αν κάνετε έρευνα, αν ταξιδέψετε, θα δείτε ότι αν πάτε σε άλλη χώρα της Ευρώπης, είναι ακριβώς τα ίδια!Είμαστε μπροστά σε κοσμογονικές αλλαγές, σε ολο τον πλανήτη! Ναι στην Ευρώπη θα παίρνετε περισσότερα, αλλά θα σας κρατάει η εφορία αυτόματα πολλά, θα δίνετε για ενοίκιο πολύ περισσότερα από εδώ, οπότε θα περνάτε οικονομικά όπως έδώ.Υγεία καλύτερη,(όχι σε όλα) σύνταξη αμφίβολη,και εκεί! Συν ότι θα έχετε ένα σχετικό ρατσισμό ως ‘Ελληνες την εποχή αυτή, συν το κακό κλίμα που δεν έχετε συνηθίσει. Θα μου πείτε εχουν περισσότερη ευγένεια , ναι, αλλά πολλές φορές είναι φαινομενική!Δεν εχουν γραφειοκρατία!Αναλάβετε να την διορθώσετε!Γιατί δε παλεύετε ως νέοι; Οσο για την αξιοκρατία να είστε σίγουροι, θα προτιμήσουν το δικό τους, εκτός αν είστε σε κάτι αυθεντία, αλλά αν είστε αυθεντία, θα διαπρέψετε και εδώ!
Επομένως ποια αξιοκρατία; Στην Αυθεντία;
Αμερική εχει επίσης ανεργία!Στην Αυστραλία μπορεί να μην εχει τώρα, αλλά είναι μεγάλη απόσταση, και αν εχετε οικογένεια , θα τα δίνετε στα εισητήρια!
Από Μπαλί, Ταυλάνδη, κλπ, ναι μπορείτε να ζείτε σαν άρχοντες, ακόμα και αν νοικιάσετε ένα μικρό σπίτι εδώ!!Μπορείτε να αλλάξετε κοσμοθεωρία τόσο εύκολα; Να προσαρμοστείτε σε εντελώς νέο τρόπο ζωής; Η ψυχή σας θα εναρμονιστεί σε μια τέτοια χώρα; Τότε καλη διαμονή, αλλα η επιλογή σας ήταν καθαρά υλιστική, γιατί δε μπορέσατε να ζήσετε εδώ!
Όμως μετά από λίγα χρόνια ΑΝ ανακάμψει η χώρα(γιατί ανακύκλωση είναι) μη λέτε ήρθαμε στην πατρίδα πάλι,(όπως ήρθαν πολλοί τώρα και κάνουν τους Ελληνες) γιατί την εγκαταλείψατε στα δύσκολα. Αν έλεγαν έτσι οι πρόγονοι θα υπήρχε Ελλάδα; Κάθισαν και πολέμησαν ενώ μπορούσαν να φύγουν και εκείνοι!
Ναι την κατέστρεψαν οι πολιτικοί, ναι τα έφαγαν, αλλα αν θέλετε εσείς θα υπάρξει μέλλον στη χώρα!Αναλάβετε εξουσίες, παντρέψτε επιστήμες, παντρέψτε τέχνες που δεν είναι κορεσμένες, παράγετε ιδέες, μην ακουλουθείτε πεπατημένς, αυτό θέλει η εποχή.Μη τεμπελιάζετε να σκεστείτε!!Αφήστε το δημόσιο και τα βολέματα. Κάντε φορματ στο λογισμικό σας!Κοιτάξτε μέσα σας, είστε η γενιά που είχατε μόνο δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις.Ναι λάθος των γονέων, αλλά και η γενιά των 60 που οι γονείς τους ήταν αναλφάβητοι χωρίς τροφή, πώς διέπρεψαν; Επομένως αφήστε αυτά τα χαιδέματα δεν ισχύουν, και αφήστε και τους λαικισμούς. Μη τρέπεσθε στα δύσκολα εις άτακτον φυγή!!ΑΛΛΑΞΤΕ!! Σας κολακεύουν (για να τους υποστηρίζετε) όταν κλαίγεσθε,και έτσι να πληρώνονται στα σόου, ή σας καπηλεύονται να παίρνουν ψήφους, ενώ ξέρουν ολοι ότι δεν είναι αυτή η λύση!Μη ξεχνάτε υπάρχουν και εκεί υπερ και κατά, και δεν είναι τίποτα ρόδινο, αν δεν είστε ικανοί να κολυμπήσετε στη θάλασσα της ζωής, ΟΧΙ μόνο από σπουδές! Εχετε συνηθίσει να λέτε εχω 2 μεταπτυχιακά, αλλά δε ξέρετε ουτε να κάνετε συνδιασμούς στη ζωή, ούτε να ζυγίζετε καταστάσεις!Λέτε το παιδί του τάδε υπουργού πήγε εκεί, ναι αλλά είχε σπίτια γνωστούς, μισθούς μεγάλους, γνωριμίες,, επομένως μη συγκρίνεστε!Λένε στη τάδε χώρα έχουν παιδικούς σταθμούς, από μικρά παιδιά, κλπ. Τότε γιατί ως ενήλικες τους μαζεύουν από τους δρόμους από ναρκωτικά, ή από πολύ ποτό;Τι κάνουν λάθος;Ερευνήστε , μη πιθηκίζετε, και μη ξεχνάτε ότι η δύναμη είναι μέσα σας. Μη κάνετε σα τους κακούς μαθητές που αλλάζουν σχολεία και δασκάλους και αν δεν αλλάξουν μέσα τους δε βλέπουν αποτελέσματα!ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ!ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΗ ΤΗ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΤΕ. ΑΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΘΑ ΑΜΟΙΦΤΕΊΤΕ!!ΑΓΩΝΙΣΤΕΊΤΕ!ΑΛΛΑΓΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ, ΣΕ ΟΛΑ ,ΟΠΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ!!

Ελένη Παπουτσή
Εκπαιδευτικός-Πολιτισμολόγος
M. ED
Ελ. Επαγγελματίας.(μητέρα)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

16 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΩΡΑ?
  ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΥΘΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΟΥΡΑΝΟ ΜΑΣ?
  ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΑΣ? ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΞΕΝΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΒΡΩΜΑΝΕ. ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΩ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΝΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ. ΠΟΣΣΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ? ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ? ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ¨ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ" ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. Η ΕΛΙΤ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ.

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ,ΘΕΟΛΟΓΟΙ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ, ΦΥΣΙΚΟΙ Κ.Ο.Κ. Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. ΧΡΕΙΑΖΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ, ΚΤΙΣΤΕΣ(ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΡΙΣΗ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ), ΡΑΦΤΡΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΟ… Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΟΤΕ ΕΒΓΑΖΕ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ -ΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΣ. ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ,ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΛΠ., ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕΜΦΘΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ. ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΟ, ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ…

  Reply
 3. Ανώνυμος

  εγώ συμφωνώ με το άρθρο, εμεις δεν είμαστε σα τους πολιτικούς και εφοπλιστές που εχουν και δε κουράζονται, για εμάς είναι δύσκολα πιο πολύ εκέι.Εχει δικιο η αρθρογράφος, την ξέρω, τη θαυμάζω για τη μόρφωσή της και τη σκέψη της, και έιμαστε μαζί ενα καλοκαίρι για τη γλώσσα στην Αγγλία, εχει πολύ καλή ψυχή αξίζει να λέγεται, βοηθούσε όπως μπορούσε και αγαπάει τη Χώρα τησ πολύ. Δήμο να διαβάζεις τα άρθρα της. Αξίζουν. μη δίνεις σημασία σε οτι λένε οι αργόσχολοι

  Reply
 4. Ανώνυμος

  απο Αμερική Ν. Υόρκη προσφάτως καλησπέρα σας. καλή για σπουδές, και όπου φυγει φύγει, ανωνυμία, ανεργία, τρόπος ζωής μόνο για αυτους που δεν είχαν ταξιδέψει ποτέ , και μόνο να δουλευουν συνεχεια και τι δουλειες, τις καλές τις πιάνουν οι ημέτεροι. συμφωνω με το άρθρο, ο πρώτος που σχολιάζει τη φωτογραφία δεν είναι του μπλοκ; τότε τι λέει αυτός
  Δήμος

  Reply
 5. Ανώνυμος

  και εγώ στην Γερμανία παιδιά ήταν δραματικά και απο ρατσισμό, και απο λεφτά δεν εβγαινα δράμα. μόνο όπως το γράφει ο άρθρο αν είσαι αφθεντία τότε θα ήσουν και εδώ, εγώ όμως λέω να φύγουν οι νέοι και να μη ξαναρθουν να μείνουμε λιγότεροι και να ΄φανε την απορριψη της ζωής του εκεί, να πουν την΄Ελλαδα ελλαδίτσα. ωραίο άρθρο

  Reply
 6. Ανώνυμος

  Παιδιά εγώ έζησα Αγγλία από το 1998-2002 (καλές εποχές)και μπορώ να πω ότι δεν είχα τη φοβερή ποιότητα ζωής.
  Δούλευα με πρακτορεία ευρέσεως εργασίας σε οποιαδήποτε δουλειά (συνήθως διοικητική υποστήριξη). Εκείνα τα χρόνια δεν έμεινα από εργασία, αλλά τα χρήματα ίσα-ίσα που έφταναν να ζω και αντιμετώπισα και κάπως το ρατσισμό(αν ήμουν άντρας θα είχα μεγαλύτερο πρόβλημα).
  Βέβαια υπήρχαν τότε καλοπληρωμένες δουλειές για πτυχιούχους υπολογιστών, μηχανικούς και τέτοια, αλλά πιστέψτε με τα πράγματα είναι τώρα απίστευτα δύσκολα εκεί.
  Πρέπει να είσαι απόλυτα εξειδικευμένος σε κάτι και να σε χρειάζονται. Οι Άγγλοι είναι οι χειρότεροι ρατσιστές αν πάει κανείς εκεί και κάνει τον "Αλβανό".

  Reply
 7. Ανώνυμος

  το άρθρο δεν αναφέρεται στις σπουδές αλλα σε αυτους που ζητάνε δουλειά παιδιά ,στο μισθό, δεν το καταλάβατε; ληγμένα παίρνετε; και είναι πολύ ωραίο άρθρο γιατί τα περιλαμβάνει ολα και δίνει δύναμη στους νέους. τους λέει οτι και εκεί απο θέμα δουλειάς σκλαβοι θα είναι ευγε Ελένη εκτός απο γνώσεις διαφωτίζεις με τα άρθρα σου, γράφεις πολυ καλα μα ρεσουν.

  Reply
 8. Ανώνυμος

  ΦΥΓΕΤΕ ΚΟΤΕΣ!ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΩ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ..ΕΙΜΑΙ 19 ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΝΑΩ ΑΠΟ ΕΔΩ!

  Reply
 9. Ανώνυμος

  βρε ηλίθιε ανώμαλε κομπλεξικέ αυτή εφυγε γιατί έχει κάνει και μεταπτυχιακό, αλλά σου λέει να μη συγκρίνεσαι γιατί αυτόι ταχουν φάει ρε εσύ εχεις τα ίδια με αυτους που εχουν πάρει τόσα, και περνανε καλα έτσι θα περάσουν τα δικά σου;

  Reply
 10. Ανώνυμος

  ηλιθια, βλαμμένη και κομπλεξική…. "μη συγκρινεστε με παιδιά υπουργών…"μπλα μπλα μπλα….
  κυρά μου οσα δεν φτανει η αλεπού τα κανει κρεμαστάρια… προφανώς ήθελες και εσυ να φυγεις αλλα μαλλον δεν…, ε?

  Reply
 11. Ανώνυμος

  μπράβο Ελένη εγώ τα διαβάζω ολα σου τα άρθρα γράφεις πολύ καλά και σοφά. οποιανου δε του αρέσει να μη τα διαβάζει, ουτε αυτό δε ξέρει να φέυγει;

  Reply
 12. Ανώνυμος

  ΑΣ ΠΑΝΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ….ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΔΩ…Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ Κ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ…ΤΙ ΤΟ ΛΕΝΕ Κ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΝΕ…?ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ..?ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…

  Reply
 13. Ο ΑΚΟΜΑΤΙΚΟΤΑΜΠΕΛΟΣ

  ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 400Ε.
  ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ.
  ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΜΙΣΘΟΣ 1600Ε.
  ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΠΙΤΙΟΥ 900Ε.
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝΕ.

  Reply
 14. Ανώνυμος

  Έτσι μιλας εσύ οταν δεν εχεις επιχειρήματα ρε; η κυρία αυτή γράφει υπέροχα, μαλακας είσαι;

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *