Δεν φταίνε οι Νεφελίμ και δεν θα μας σώσουν οι Ελλοχίμ

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Έχει βγει στον αφρό όλος ο φανατισμός κι η τύφλωση κάθε πλευράς του πολιτικού φάσματος. Η δε συνωμοσιολογία, προσφιλές θέμα του λαού μας, κερδοφόρα για τους επιτήδειους της «δημοσιογραφίας», τους τηλεπωλητές βιβλίων, που δεν αξίζουν ούτε το χαρτί που χαραμίσθηκε για να….
τυπωθούν, πηγαίνει σύννεφο.

Λοιπόν, αδέρφια, οι Γερμανοί δεν θέλουν να μας καταστρέψουν. Η ισλαμοφασιστική Τουρκία, που έχει λαμπρές πολεμικές επιδόσεις μόνο σε αμάχους, γυναικόπαιδα και δεμένους πισθάγκωνα αιχμαλώτους, ναι, μόλις μας βρει τελείως μπόσικους και θεωρήσει το κόστος της μικρό, θα μας την χώσει πισώπλατα.

Η Γερμανία όμως δεν θέλει να μας καταστρέψει για να μας αγοράσει τζάμπα, ούτε και οι άλλοι εταίροι μας. Αν ήθελαν να μας καταστρέψουν, πολύ απλά, από την αρχή, θα μας αρνούνταν την χρηματοδότηση. Θα ρίχναμε ένα μεγαλοπρεπές κανόνι από πρόπερσι κιόλας. Το χρέος μας θα παρέμενε σε ευρώ, δολάριο, εμείς ελλείψει χρήματος θα υποχρεωνόμασταν να γυρίσουμε σε εθνικό νόμιμα, το οποίο θα πήγαινε από υποτίμηση σε υποτίμηση και θα μπορούσαν τότε, διαλυμένους, να μας αγοράσουν μ’ ένα κάπακι πίτουρα και δυο μπαγιάτικα στρούντελ.

Δεν θα χρειάζονταν τρόϊκες, διαπραγματεύσεις, eurogroup και κόντρα eurogroup, σύνοδοι, τηλεδιασκέψεις κι ατελείωτα χιλιόμετρα αντιπροσωπειών στους αιθέρες. Όχι, ούτε ο «διεθνής σιωνισμός», ούτε οι Αλαμανοί, οι Φράγκοι και οι άλλοι εταίροι μας, επιδίδονται μαζί μας επί τρία χρόνια σε κομπαρσιλίκια, με πρόθεση να καταστρέψουν το αγλάϊσμα του ντιριντάχτα και της εύρωστης παπατζίδικης οικονομίας μας.

Προσπάθησαν με όσο πιο συμφέροντες γι’ αυτούς όρους, και με μια λάθος συνταγή, να αποφύγουν/αποφύγουμε το «κανόνι» της Ελλάδας; Γιατί; Για τον ίδιο λόγο που ήρθε κι η Μέρκελ. Όχι για να εκτιμήσει τα «ασημικά» μας, να δει πόσο πιάνει η Ακρόπολη στο Σόθμπυς, όχι για να επιθεωρήσει το βαλκανικό μας Gau.

Μας έδωσαν κι άλλα δανεικά για να μην κλατάρουμε και δεν θέλουν να κλατάρουμε, διότι απλούστατα φοβούνται την πυροδότηση της άγνωστης εκρηκτικής ύλης της ελληνικής χρεωκοπίας. Κι αυτό βεβαίως επιβεβαιώνει την θέση ορισμένων – και του αδαούς περί τα οικονομικά γράφοντος – ό,τι η έξοδος από το Ευρώ είναι καταστροφή για μας αλλά ΚΑΙ για την Ευρώπη. Διότι μπορεί να είμαστε μόνο το 2% του ετήσιου ακαθάριστου ευρωπαϊκού προϊόντος, να είμαστε ένα γρανάζι της όλης μηχανής, το οποίο όμως, αν σπάσει ή αφαιρεθεί, μπορεί όλη η μηχανή να βαρέσει μπιέλα.

Φυσικά και μας δανείζουν με 3%, αν θυμάμαι καλά. Οι Γερμανοί βγάζουν κέρδος. Όμως μόνο η μάνα σου, ο αδερφός σου κι ο παιδικός σου φίλος σε δανείζει τζάμπα. Κι οι Ισπανοί ή οι Σλοβένοι τι να πουν, που δανείζονται με μεγαλύτερο επιτόκιο για να τα δώσουν σε μας με μικρότερο;

Άρα λοιπόν, μύθος η συνωμοσία της καταστροφής. Κι όχι, δεν μας … ψεκάζουν.

Αν ήθελαν, επαναλαμβάνω, απλά μας έκλειναν την στρόφιγγα δανεισμού ή δεν την άνοιγαν από το 2010 και θα μας είχαν στο πιάτο. Όσο λοιπόν φοβόμαστε εμείς την κατάρρευση μας, άλλο τόσο την φοβούνται κι οι εταίροι μας, ιδίως η Γερμανία.

Ναι, είναι συχνά αγενείς, εξοργιστικά προσβλητικοί. Ναι, είναι είρωνες, καχύποπτοι, κάποιοι γίνονται ανελέητοι και κάνουν και προτάσεις που φτάνουν στην προσβολή του πυρήνα της αξιοπρέπειας μας. Γιατί; Γιατί εμείς τους το επιτρέψαμε. Τεράστια και η ευθύνη του δυσοίωνου και κακόφημου πλέον τουρίστα από τη Μινεσότα, που περιφερόταν τις ρούγες της υφηλίου καθυβρίζοντας την χώρα και τον λαό, που τρέφει όλο το σόϊ του τρεις γενιές τώρα. Γλιτώσαμε την τέταρτη.

Λοιπόν παθαίνουμε αυτό που επιτρέπουμε να μας κάνουν. Το ξαναείπαμε, δεν φταίνε οι Νεφελίμ και δεν θα μας σώσουν οι Ελλοχίμ. Και μάγκας και ζητιάνος δεν γίνεται. Δική μας δουλειά να σταθούμε στα πόδια μας και να κερδίσουμε ξανά τον σεβασμό.

Οι τυχοδιώκτες των άκρων μπορούν να σπεκουλάρουν με ανοησίες, τερατολογίες, να φαντασιώνονται πως πολεμούν στα μαρμαρένια Αλώνια. Το πρόβλημα είναι πως τα Μαρμαρένια Αλώνια είναι παντού και κύριος εχθρός ο κακός μας εαυτός. Οι ξένοι κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς;

http://www.antinews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *