Ο Ζαν Γιμού απολογείται για τα «υπερβολικά πολλά» παιδιά του

Αντιμέτωπος με βαρύ πρόστιμο ο διάσημος Κινέζος σκηνοθέτης

Την ώρα που η Κίνα χαλαρώνει την πολιτική του ενός παιδιού, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σκηνοθέτες της χώρας αντιμετωπίζει…
μπελάδες για παραβίαση του νόμου οικογενειακού προγραμματισμού.

Ο Ζαν Γιμού παραδέχθηκε πως έχει τρία παιδιά με τη σύζυγό του Τσεν Τινγκ και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος τόσο με αυστηρό πρόστιμο αλλά και με σκληρή δημόσια κριτική για την παραβίαση του νόμου

Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, κάθε οικογένεια που ζει σε κινεζική πόλη μπορεί να αποκτήσει ένα παιδί και οι οικογένειες που ζουν στην ύπαιθρο δύο, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Ο 62χρονος Γιμού απολογήθηκε online και στην κινεζική τηλεόραση για τα «υπερβολικά πολλά παιδιά» του, όπως μεταδίδει το CNN.

«Ως σκηνοθέτης χρειάζεται πολλή προσπάθεια και καλές ταινίες για να σε θυμάται ο κόσμος, αλλά το ότι έκανα πολλά παιδιά τα κατέστρεψε όλα», δήλωσε στο κινεζικό δίκτυο CCTV, «ειλικρινά απολογούμαι σε όλους για την υπόθεση των πολλών παιδιών μου, παραδέχομαι πως είναι λάθος μου και δε κατηγορώ άλλους γι’ αυτό».

«Θα μάθω το μάθημά μου και είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με κάθε έρευνα της επιτροπής οικογενειακού προγραμματισμού», τόνισε.

Το ποσό του προστίμου αναμένεται να αποφασιστεί. Στην επαρχία Jiangsu, όπου ερευνάται η υπόθεση του Ζαν Γιμού, τα ζευγάρια που έχουν δύο παιδιά πάνω από το όριο είναι πιθανό να κληθούν να πληρώσουν πέντε έως οκτώ φορές το ετήσιο εισόδημά τους.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *