Συγγνώμη από ομογενή για σκελετωμένο μοντέλο

Συγγνώμη ζήτησε ο κορυφαίος ομογενής σχεδιαστής της Αυστραλίας Άλεξ Πέρι γιατί χρησιμοποίησε μια ιδιαίτερα αδύνατη κοπέλα ως μοντέλο του για την Εβδομάδα Μόδας…
Το θέμα έθιξε πρώτα συντάκτρια μόδας τουπεριοδικού Μόδας Marie Claire, λέγοντας ότι ανησύχησε γιατί το 21χρονο μανεκέν Cassi Van Der Dungen στην πασαρέλα φαινόταν πραγματικά άρρωστο.

Κοιτάζοντας τη φωτογραφία, ο Πέρι, συμφώνησε ότι όντως δεν είναι το σωστό μήνυμα που θέλει να μεταφέρει για τα ρούχα του, ότι δηλαδή φοριούνται μόνο από σκελετωμένα κορμιά και, μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη.

Το θέμα των υπερβολικά λιπόσαρκων μοντέλων, έχει απασχολήσει και τα αυστραλιανά πολιτικά κόμματα, για το λόγο ότι πρόκειται για την επιρροή που ασκούν αυτού του είδους οι εικόνες στις νέες κοπέλες, ακόμη και στα παιδιά και τα προβλήματα υγείας που αποδεδειγμένα έχουν δημιουργήσει.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2009 η τότε κυβέρνηση των Εργατικών συγκρότησε μία Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή ακριβώς για το θέμα αυτό.

Μία από τις αρχές της ήταν τα μανεκέν να έχουν ένα υγιές σωματικό βάρος.

Δε φαίνεται, εντούτοις, να είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Η πρόεδρος του οργανισμού Πεταλούδα για Διατροφικές Ανωμαλίες, Κριστίν Μόργκαν, θα πει ότι η βιομηχανία μόδας εξακολουθεί να στέλνει λάθος μηνύματα: «Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά, αντίθετα, πάμε προς το χειρότερο».

Σε σχετική μελέτη που έγινε από την Deloitte το 2012 διαπιστώθηκε ότι 913.000 Αυστραλοί υπέφεραν από διατροφικές ανωμαλίες, μεταξύ των οποίων νευρική ανορεξία και βουλιμία.

Όσο για το μανεκέν που επέλεξε ο Άλεξ Πέρι, απαντά ότι είναι μια χαρά, και όχι μόνο δεν υποφέρει από ανορεξία αλλά «λατρεύει το φαγητό, είναι αυτή που είναι και σε όποιον αρέσει».

nooz.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *