Διαψεύδει η Χεζμπολάχ ότι ο Λίβανος έχει λάβει χημικά από τη Συρία

Σε κατηγορηματική διάψευση των καταγγελιών των σύρων αντικαθεστωτικών ότι το καθεστώς του…

σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει μετακινήσει μέρος του χημικού οπλοστασίου του στο Λίβανο προέβη την Δευτέρα ο επικεφαλής της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

«Αυτή η κατηγορία είναι πραγματικά άξια για γέλια», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Νασράλα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος, προσθέτοντας μάλιστα πως οι καταγγελίες των σύρων αντικαθεστωτικών έχουν «επικίνδυνες συνέπειες για το Λίβανο».

Υπενθυμίζεται πως η Χεζμπολάχ έχει επισήμως παραδεχθεί από τις αρχές του καλοκαιριού πως μάχεται στο πλευρό των δυνάμεων του κ. Άσαντ, έχοντας μάλιστα καθοριστική συμβολή στις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα σε στρατηγικές ζώνες της επαρχίας Χομς, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο αλλά και κοντά στους οδικούς άξονες που συνδέουν τη Δαμασκό με τη βόρεια Συρία.

Η Συρία έχει αποδεχθεί το ρωσο-αμερικανικό σχέδιο που αποσκοπεί στον χημικό αφοπλισμό της έως τα μέσα του 2014 και έχει αποστείλει στοιχεία για το χημικό της οπλοστάσιο στη διεθνή κοινότητα. Ωστόσο, ο στρατιωτικός επικεφαλής των αντικαθεστωτικών, Σελίμ Ιντρίς, έχει καταγγείλει πως η Δαμασκός έχει ήδη κρύψει μέρος του οπλοστασίου της στο Ιράκ και το Λίβανο.

Το Ιράκ έχει ήδη αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην όλη υπόθεση.

www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *