Αδικία εις βάρος πτυχιούχων ΤΕΙ σε προκήρυξη του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. «Οι νομοθέτες…παραβιάζουν τους νόμους»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των πτυχιούχων των ΤΕΙ, καθώς σε προκήρυξη του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε). αποκλείονται και προτιμώνται μόνο οι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με…
«Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για θέσεις Υπευθύνων Κ.Ε.Ε., Υπευθύνων Εκπαίδευσης Κ.Ε.Ε, Υπευθύνων Εκπαίδευσης Σχολών Γονέων και Υπευθύνων Εκπαίδευσης Μεταναστών-Οδυσσέας», παραβλέπεται η κείμενη νομοθεσία και προτιμώνται μόνο οι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι.

«Είναι ή δεν είναι ισότιμα τα Τ.Ε.Ι με τα Α.Ε.Ι και οι απόφοιτοί τους με τους αποφοίτους των πανεπιστημίων; Οι νόμοι 3549/2007 και 2916/2001, λένε ότι είναι: Τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και λειτουργούν παράλληλα με τα Πανεπιστήμια και τις Πολυτεχνικές Σχολές και το πτυχίο που χορηγούν αποτελεί πρώτο ακαδημαϊκό τίτλο σπουδών. Ενώ με τις ρυθμίσεις του Ν. 3653/2008 ενδυναμώθηκε ο ρόλος των Τ.Ε.Ι., καθώς δόθηκε σε αυτά η δυνατότητα αυτοδύναμης οργάνωσης Προγραμμάτων των Μεταπτυχιακών Σπουδών. Αλλά εκείνοι που νομοθετούν σήμερα, φαίνεται ότι αδιαφορούν για τους Νόμους και φρόντισαν να παραβλέψουν τη νομοθεσία και να αποκλείσουν τους πτυχιούχους των ΤΕΙ από τη συγκεκριμένη προκήρυξη», δήλωσε ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος τονίζοντας ότι στο συγκεκριμένο φορέα εργάζονται από το 2003 μέχρι σήμερα ως στελέχη, πτυχιούχοι και ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ο Βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, αν θα ενεργήσει ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και για ποιους λόγους αποκλείονται οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ από τη συγκεκριμένη προκήρυξη όταν στον ίδιο φορέα (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.-Γ.Γ.ΔΒΜ.) μπορεί κάθε πτυχιούχος ΤΕΙ ή ΑΕΙ να διεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης.

Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά επίσης την Υπουργό ποιοι ορίζουν τις προκηρύξεις και ποιος είναι ο αριθμός των αποφοίτων ΤΕΙ που εργάζονται στο συγκεκριμένο φορέα και ποιες θέσεις κατέχουν.

http://nikosnikolopoulos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

 1. Ανώνυμος

  Ο ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΙΤΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΟΓΙΑΤΡΟ.

  Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ

  Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ.

  Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ;

  Η ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΕΙ;;; ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΑ ΝΑ ΧΑΡΕΙ

  ΤΟ 19 ΜΕ ΤΟ 9

  ΕΞΙΣΩΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ.. ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.

  ΑΙΝΤΕ Γ…ΣΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΕ

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΞΙΣΩΘΟΎΝ Π.Χ. ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ Π.Ε. ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ 15 ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕ 5 ΕΤΗ ΜΕ ΤΟΝ Τ.Ε. ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ? ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ. ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΆΛΛΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ…

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Όταν υποστηρίζουν και κάτι δίκαιο μην τους ειρωνευόμαστε!!!!!εδώ έχει δίκιο. Εάν δεν θέλουν τα ΤΕΙ ισάξια των άλλων σχολών να βγουν και να το πουν, αλλάζοντας τους νόμους. και όσο αφορά το θέμα των γνώσεων που παρέχουν και τα μεν και τα δε , είναι για κλοτσιές για να μην γράψω τίποτα άλλο . για το πόσα αξιόπιστα είναι, φαίνεται και από την θεση που έχουν στην παγκόσμια κατάταξη. Τα βλέπεις μόνο αν γυρίσεις την σελίδα ανάποδα και από τελευταία έρχονται αμέσως πρώτα.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *