Πούτιν: «Στον σωστό δρόμο» η διεθνής κοινότητα για τη Συρία

Ο Πούτιν, η χώρα του οποίου κατέληξε τον προηγούμενο μήνα σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου, δήλωσε ότι η συνεργασία…

στην επίλυση της κρίσης θα βοηθήσει να αποφευχθεί μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο», σημείωσε ο ρώσος πρόεδρος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το σχέδιο αυτό, που έχει δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια να πραγματοποιηθεί μια διεθνής ειρηνευτική σύνοδος για τη Συρία, δεν θα μπορούσε να έχει καταρτιστεί χωρίς την υποστήριξη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και των ηγετών πολλών άλλων χωρών.

«Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε να δρούμε με αυτόν τον συντονισμένο τρόπο, δεν θα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε βία και να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που θα σκοτωθούν και θα τραυματιστούν στη Συρία», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Στο μεταξύ οι ζημιές που έχουν προκληθεί στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της Συρίας από τον εμφύλιο πόλεμο που διαρκεί 30 μήνες έχουν φτάσει τα 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια (12 δισ. ευρώ), όπως ανακοίνωσε ο σύρος πρωθυπουργός Ουάελ αλ Χάλκι.

«Οι ζημιές έχουν εκτιμηθεί στα 2.900 δισεκατομμύρια συριακές λίρες στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα εξαιτίας των τρομοκρατικών πράξεων», δήλωσε ο Χάλκι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SANA.

Ο σύρος πρωθυπουργός, που απευθυνόταν στο κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της χώρας και ότι η Συρία θα ζητήσει «δάνεια από φίλιες χώρες».
Εξάλλου ο Χάλκι υπενθύμισε ότι τα αποθέματα των ξένων νομισμάτων σιγά-σιγά εξαντλούνται, κυρίως εξαιτίας της πτώσης της παραγωγής στον τομέα της ενέργειας.

Πηγή: AMΠE

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *