Εμφύλιος στην κυβέρνηση! Έξαλλος ο Λαφαζάνης με τον Τσίπρα: “Δεν θέλουμε να παραδοθούμε…”

Την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται στην Σύνοδο Κορυφής στην Ρίγα της Λετονίας, ο βασικός εκπρόσωπος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης έστειλε μήνυμα.

«Οι διαπραγματεύσεις που κάνουμε είναι γιατί δεν θέλουμε να παραδοθούμε και θέλουμε μία συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα μας που θα κρατήσει όρθια τη χώρα και το λαό για να ξεφύγει από την κρίση» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτηση του βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, και απαντώντας στην παρατήρηση του να κάνει σαφή τη θέση που θα κρατήσει απέναντι στη συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση «ως εκπρόσωπος της αριστερής πλατφόρμας», ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως στο Κοινοβούλιο εκπροσωπεί την κυβέρνηση «και όχι καμιά πτέρυγά της. Η κυβέρνηση έχει συλλογική πολιτική και αυτή εκφράζω αυτή τη στιγμή», τόνισε.

Παράλληλα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης υπερασπίστηκε εκ νέου, με σθένος, την έλευση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου από ελληνικό έδαφος, που όπως είπε θα βοηθήσει τη θέση της χώρας διεθνώς. «Θα συμβάλει στην Ελλάδα να αναχθεί σε ενεργειακό κόμβο, σε πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη με φθηνές τιμές στο φυσικό αέριο και δημοσιονομικά οφέλη. Είναι εθνικά επωφελής και για το δημόσιο και για το λαϊκό συμφέρον», σημείωσε.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το newsit.gr ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο με τη ρωσική πλευρά και θα μπορούσα να πω ότι είναι στην τελική ευθεία».

Αναφερόμενος στις «υπερατλαντικές αντιδράσεις» για τον αγωγό, ο κ. Λαφαζάνης έστειλε μήνυμα ότι η κυβέρνηση δε δέχεται από κανέναν «να της τραβήξει το αυτί». «Αυτοί εκφράζουν τα δικά τους συμφέρονται και προτεραιότητες εμείς υπηρετούμε το εθνικό μας συμφέρον. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Προτεκτοράτο ούτε Μπανανία και ακολουθεί ανεξάρτητη πολιτική διεθνών και ενεργειακών θέσεων», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.
πηγη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *