Ξεθάβονται τα τείχη του Ναυπλίου

Με τα έργα της οδοποιίας στην οδό Συγγρού 12-11-09 αποκαλύφθηκε τμήμα του τείχους της πόλης του Ναυπλίου, το οποίο τότε καταχώθηκε

Το τείχος της πόλης του Ναυπλίου θα αναδειχθεί με την αναμόρφωση της λεωφόρου Αμαλίας. Το τείχος βρίσκεται αυτή τη στιγμή….
θαμμένο κάτω από τα πεζοδρόμια.
Η διαμόρφωση της λεωφόρου Αμαλίας αποσκοπεί στην ανάδειξη των κτηρίων της παλιάς πόλης στην εξυπηρέτηση μετακίνησης ατόμων με κινητικά προβλήματα και στην ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων.
Ήδη το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τις αρχιτεκτονικές και οικονομοτεχνικές μελέτες για όλη την παλιά πόλη.
Πρόκειται για μία πρόταση του δημοτικού συνδυασμού «Ναύπλιο η Άλλη Πρόταση», που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2005.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνόδευαν εκείνη την πρόταση, το ιστορικό κέντρο της πόλης περιβαλλόταν από τείχη. Στην βόρεια πλευρά της, κατά την Ενετική την Τούρκικη περίοδο αλλά και τα χρόνια της απελευθέρωσης περιβαλλόταν από τείχη. Γκρεμίστηκαν το 1867 μετά από τα γεγονότα της Ναυπλιακής Επανάστασης με την λογική «να αναπνεύσει ή πόλη».
Σ΄ όλο το μήκος της Αμαλίας υπάρχουν και σήμερα, κάτω από την άσφαλτο τα ίχνη του τοίχους της πόλης και ίσως ακόμα και να διασώζεται και η έξοδος προς την θάλασσα του βρισκόταν στην συμβολή των δρόμων Τερζάκη και Αμαλίας.
Τα τείχη έχουν βρεθεί σε πολλά σημεία που έχουν περάσει οι αγωγοί της αποχέτευσης. Το τείχος περνάει κοντά στο αριστερό πεζοδρόμιο στην κατεύθυνση από την πλατεία Καποδίστρια προς την παραλία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *