Ντάισελμπλουμ: Υπάρχουν πολιτικοί στην Ελλάδα που προστατεύουν τους φίλους τους!

“Καρφιά” για τους Έλληνες πολιτικούς έριξε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ολλανδικό RTL…

«Στα δύο χρόνια που είμαι υπουργός Οικονομικών, είχα πολλούς Έλληνες συναδέλφους. Οι περισσότεροι έκαναν πολύ καλή και σοβαρή δουλειά, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ωστόσο υπάρχουν και πολιτικοί στην Ελλάδα οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για προσωπικά συμφέροντα και προστατεύουν τους φίλους τους, αντί να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, ο νεποτισμός. Και αν δεν εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα στην ηγεσία μίας χώρας, τότε δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το πρώτο μέλημα είναι να συμφωνήσουμε για το πρόγραμμα, οπότε ήρθε η ώρα να το συζητήσουμε» και πρόσθεσε για το ελληνικό ζήτημα:

«Ας ξεκινήσουμε αύριο, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Οι Έλληνες είναι πλέον έναν μήνα περίπου στην κυβέρνηση και έχουν συνειδητοποιήσει ότι χρειάζονται τα δάνεια έκτακτης ανάγκης».

«Για μένα είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρξει επέκταση του προγράμματος, ωστόσο εκταμίευση χρημάτων θα υπάρξει μόνο σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά σημειώσει πρόοδο στις δεσμεύσεις της» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *