Ο Ντάισελμπλουμ… παίζει με τα νεύρα των Ελλήνων

Ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον οποίο επέλεξε η Γερμανία και τον επέβαλε στην προεδρία του Eurogroup, εξακολουθεί να…

παίζει με τα νεύρα των Ελλήνων.

Με δηλώσεις του στα “Νέα Σαββατοκύριακο”, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αποκλείει το ενδεχόμενο να εγκριθεί από το Eurogroup της Δευτέρας η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί εντός του Σαββατοκύριακου συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα.

Και όχι μόνο αυτό. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ συνεχίζει, αφήνοντας σκιές για τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας αναφορικά με το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες, δίνοντας νέα διάσταση στην κόντρα της Αθήνας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μόλις υπάρξει τελική αξιολόγιση τότε θα συζητήσουμε το ζήτημα της εκταμίευσης στο Eurogroup. Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη. Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να βιάζεται, αλλά εγώ δεν βιάζομαι.

“Αναπόφευκτα το ζήτημα των τραπεζών είναι τμήμα του προγράμματος και συνεπώς πρέπει να περιληφθεί στην τρέχουσα αξιολόγηση. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε την αξιολόγηση χωρίς το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.

Τα παρόντα τεστ είναι υπευθυνότητα της Τράπεζας της Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της τρόικας, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Επιτροπής θα τα λάβουν υπόψη τους. Οι ελληνικές τράπεζες θα υποβληθούν και στα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας”, σημειώνει μεταξύ άλλων στα “Νέα Σαββατοκύριακο” ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *