Ποιών τα προσωπικά δεδομένα προστατεύονται με τη δίωξη του δημοσιογράφου;

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σύλληψης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. Η ενέργεια αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει, ότι η κυβέρνηση δεν έχει τα κότσια να τα βάλει με τους φοροφυγάδες. Δεν θέλουμε βέβαια να υποστηρίξουμε, ότι τα ονόματα που περιλαμβάνονται σ΄ αυτή είναι όλοι φοροφυγάδες. Μεταξύ τους όμως είναι ασφαλώς αρκετοί που ενδεχομένως η αντιστοίχηση των καταθέσεών τους με τα …..
εισοδήματα που δηλώνουν, αποτελούν προϊόν είτε αδήλωτων εισοδημάτων, είτε παράνομων δραστηριοτήτων.

Η λίστα είναι υπαρκτή και βρίσκεται στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα και κάθε δημοσιογράφος που ασκεί πραγματικά δημοσιογραφικό λειτούργημα, θα τη δημοσιοποιούσε, αν μπορούσε να τη βάλει στο χέρι.
Τα περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, όταν πρόκειται για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, αποτελεί μεγάλη υποκρισία.
Η ζημιά που προκαλεί η ενέργεια αυτή της εισαγγελίας πλήττει πρώτα από όλα την ανύπαρκτη αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό.
Μήπως αποτελεί υπαγορευμένη αντίδραση, γιατί στη λίστα περιλαμβάνονται και ονόματα πολιτικών μεγαλοδημοσιογράφων, ισχυρών οικονομικών παραγόντων και ενδεχομένως στενών συγγενών πρώην ανώτατων δικαστικών λειτουργών;
Άλλες ευρωπαϊκές χώρες αξιοποίησαν υποκλαπείσες λίστες φοροφυγάδων που τους προσφέρθηκαν, καταβάλλοντας μάλιστα και αρκετά χρήματα, υποχρεώνοντας τους φοροφυγάδες πολίτες τους να καταβάλλουν αναδρομικά τους αναλογούντες φόρους με υπερτίμημα.
Αν δε η διαπλεκόμενη δικαιοσύνη καταδικάσει τον δημοσιογράφο, θα υποχρεωθεί το δημόσιο να τον αποζημιώσει, αφού είναι βέβαιο ότι το ΕΔΑΔ, στο οποίο θα προσφύγει θα τον δικαιώσει, καταδικάζοντας για μια ακόμη φορά τη χώρα μας, ως στρεφόμενη κατά της ελευθερίας του τύπου.

http://www.kentri.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *