Αλέξης Τσίπρας: Η κληρωτίδα έδειξε Προκόπη Παυλόπουλο

Με μια πρωτόγνωρη διαδικασία ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξης Τσίπρας έδωσε τέλος στις πολυήμερες διαβουλεύσεις για την επιλογή του προτεινόμενου ονόματος για την αντικατάσταση του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας…

Αφού απέρριψε την εκλογή του προτεινόμενου από την ΝΔ Σταύρου Δήμα στα τέλη Δεκέμβρη και κέρδισε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο κος Τσίπρας έστρεψε όλη του την προσοχή στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκλογή του νέου Προέδρου. Απότοκος της κωλυσιεργίας ήταν να φουντώσει η ονοματολογία, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάνω από 40 υποψήφια ονόματα.

Τη Σολομώντεια πραγματική λύση έδωσε,σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Τ»,ο πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου κι βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος στα όργανα του κόμματος πρότεινε την επιλογή του ονόματος με κλήρωση τύπου Champions League! Συγκεκριμένα,μιλώντας την προηγούμενη Πέμπτη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, πρότεινε τα 40 και πλέον προτεινόμενα ονόματα να διαιρεθούν σε δύο γκρουπ, το γκρουπ των ισχυρών(Αριστεροί) και το γκρουπ των ανίσχυρων(Δεξιοί). Εν συνεχεία τα δύο ονόματα που θα προέκυπταν,θα μονομαχούσαν σε ένα δεκάλεπτο ματς Pro 2015, με τον νικητή να ανακηρύσσεται υποψήφιος για το ύπατο αξίωμα.

Η σύμφωνη γνώμη του Γαβριήλ Σακελλαριδη έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση του Πρωθυπουργού, καθώς ήθελε να εγκαινιάσει το καινούριο Playstation 4 που αγόρασε για το Μέγαρο Μαξίμου,αντικαθιστώντας το αραχνιασμένο Playstation 3 από την εποχή πρωθυπουργίας του Κωστα Καραμανλή.

Η κληρωτίδα που διενεργήθηκε το Σάββατο το πρωί στην Κουμουνδούρου πάντως είχε..κέφια, καθώς ανέδειξε τον κο Λαφαζάνη από το γκρουπ των ισχυρών και τον κο Παυλόπουλο από το γκρουπ των ανίσχυρων. Το αποτέλεσμα αυτό εξόργισε τον Υπουργο Ενέργειας, μιας ο κος Παυλόπουλος διαθέτει πλούσια εμπειρία στο παιχνίδι αυτό, όντας Υπουργός και στενός συνεργάτης του γνωστού playstationόφιλου, Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα έσπευσε να εκφράσει τα παράπονα του στον κο Τσίπρα,τον οποίο επισκέφτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του «Τ», οργισμένος ο κος Λαφαζάνης κοινοποίησε στον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί ούτε loop shot να κάνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι,καθώς το τελευταίο ποδοσφαιρακι που είχε παίξει είναι το Fifa 94 World Cup Edition, με τον κο Τσίπρα να τον καλεί να σεβαστεί τους θεσμούς.

Η αναστάτωση αυτή καθυστέρησε την διοργάνωση του κρίσιμου παιχνιδιού και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας όλα ήταν στον αέρα,καθώς ο κος Λαφαζάνης είχε κλειστεί στο Υπουργικό γραφείο του για οκτώ ολόκληρες ώρες, προσπαθώντας να μάθει τις βασικές κινήσεις του παιχνιδιού. Οι προσπάθειες του όμως απέβησαν άκαρπες,καθώς δεν έβαζε γκολ ούτε στην προπόνηση. Μάταια ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου έκανε άμυνα «με τα μάτια» στα ατέλειωτα διπλά που έπαιζαν,προσπαθώντας να εμψυχώσει τον Υπουργό. Εν τέλει, και μέσα σε κλίμα συναίνεσης, ο κος Λαφαζάνης απέσυρε την υποψηφιότητα του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κο Τσίπρα, αφήνοντας τον κο Παυλόπουλο μοναδικό υποψήφιο, κι ανοίγοντας το δρόμο για την ανακοίνωση του ονόματος του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το πρωί της Τρίτης.

Ο μόνος δυσαρεστημένος με την εξέλιξη αυτή εμφανίζεται να είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Τ» ο κος Κωνσταντινέας, καθώς είχε προβάρει τη στολή διαιτησίας και τη σφυρίχτρα του, έτοιμος να διαιτητεύσει το πιο κρίσιμο ματς της ζωής του, συνεισφέροντας κι αυτός από το δικό του μετερίζι στην ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

telalhs.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *