Μόνο το χρήμα δεν θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας των νέων

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγkελα Μέρκελ προειδοποίησε σε συνέντευξή της και ενώ ετοιμάζεται να …
φιλοξενήσει διάσκεψη για το θέμα ότι μόνο το χρήμα δεν θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας της ευρωπαϊκής νεολαίας.

Η διάσκεψη, στην οποία θα λάβουν μέρος 18 Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιείται εν μέσω φόβων ότι η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια χαμένη γενιά, καθώς ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων κάτω των 25 ετών που δεν έχουν δουλειά.

Όμως η Μέρκελ προειδοποίησε σε συνέντευξή της ότι το πρόβλημα απαιτεί κάτι περισσότερο από χρήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι “έξυπνες μεταρρυθμίσεις” με στόχο να καταστεί η αγορά εργασίας πιο ευέλικτη και να ενθαρρυνθεί η κινητικότητα, δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ”.

Η γερμανίδα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο ότι κατά τη διάσκεψη θα συζητηθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην ΕΕ, που έφθασε το Μάιο τα 5,5 εκατομμύρια.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους πολίτες κάτω των 25 ετών δεν έχει δουλειά.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, θα συμμετάσχουν επίσης στη διάσκεψη, η οποία θα διεξαχθεί στο γραφείο της Μέρκελ στο κέντρο του Βερολίνου. Θα πάρουν ακόμη μέρος εκπρόσωποι ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και συνδικάτων, καθώς και υπουργοί Εργασίας από περισσότερες από 20 χώρες της ΕΕ.

Ένα θέμα που αναμένεται να συζητηθεί στη διάσκεψη είναι αν το αποκαλούμενο διπλό εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας, το οποίο συνδυάζει μαθητεία σε εταιρείες με τη σχολική εκπαίδευση, θα μπορούσε να εξαχθεί σε άλλες χώρες.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *