Καράογλου: Οδηγός η Κύπρος στο θέμα της ΑΟΖ

Καράογλου: Οδηγός η Κύπρος στο θέμα της ΑΟΖΤην πεποίθηση ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει «οδηγό της Ελλάδας» στο θέμα της ….
ανακήρυξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, υποδεχόμενος στη Θεσσαλονίκη τον γενικό διευθυντή του Δημοκρατικού Συναγερμού Κύπρου, Παναγιώτη Αντωνίου.

«Η εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου εντός της Α.Ο.Ζ. θα δημιουργήσει ευκαιρίες ανάπτυξης και θα αποτελέσει εφαλτήριο συνεργασιών σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε ο κ. Καράογλου. Πρόσθεσε πως σε αυτήν την αρνητική συγκυρία, «καθήκον των πολιτικών ηγεσιών είναι να κινηθούν γρήγορα και αποφασιστικά, προκειμένου να μετατρέψουν την αβεβαιότητα της κρίσης σε προοπτική ανάπτυξης».

Από την πλευρά του, ο κ. Αντωνίου τόνισε ότι «όσοι οραματίζονται έξοδο της Κύπρου από το ευρώ και επιστροφή στη λίρα, σύντομα θα διαψευστούν. Η Κύπρος λέει όχι στην ευρωαπομόνωσή της. Τώρα που η Ε.Ε. επανιδρύεται εξ’ ανάγκης, Ελλάδα και Κύπρος δεν πρέπει και δεν μπορούν να είναι απούσες» κατέληξε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *