Η Κωνσταντοπούλου απαντά για τα διαθέσιμα της βουλής- Πήρα μία επιστολή, αλλά δεν μου ζητήθηκαν

Η ίδια η πρόεδρος της Βουλής έδωσε τη δική της εκδοχή των γεγονότων, αφού παραδέχθηκε ότι έλαβε μία σχετική επιστολή από τον Δημήτρη Μάρδα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν της έχει ζητηθεί η μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων της βουλής στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Η πρόεδρος της Βουλής δεν είναι διαχειριστής αποθεματικών», είπε αρχικά η κ. Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ. «Δεν μου έχει ζητηθεί», πρόσθεσε για το θέμα, ενώ στη συνέχεια ανέφερε «Την Παρασκευή μου εστάλη επιστολή από τον κ. Μάρδα, την οποία διερμηνεύω ως διερευνητική. Με βάση αυτή θα ερευνήσω ακριβώς ποιο είναι το πλαίσιο και θα υπάρξουν οι νόμιμες διαδικασίες», ενώ σημείωσε ότι η βουλή έχει πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο αυτονομίας.

«Η παραφιλολογία για αίσθηση σύγκρουσης και ρήξης της βουλής με την κυβέρνηση αφορά εκείνους που θα επιθυμούσαν να υποσκαφθεί το κοινοβουλευτικό και το κυβερνητικό έργο», πρόσθεσε.

Aναφερόμενη στη συμφωνία, τόνισε ότι «Οι συνθέσεις και οι αντιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ερμηνευτούν ως καπετανάτα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση και δεν έχω κανέναν λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Οι προσπάθειες που γίνονται να υπονομευτεί η θέση της Ελλάδας, ξεπερνούν κάθε όριο», ενώ χαρακτήρισε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίο ως ένα «κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, το οποίο δεν έχει και καμία νομική υπόσταση. Περιέχει τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης και έχουμε ήδη διανύσει έναν δρόμο άρα είναι άστοχο να μιλάμε για την 20η Φεβρουαρίου».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *