Τα ευρήματα στις γιάφκες

Έξι άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη στο πλαίσιο ερευνών που διενήργησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες (τέσσερις άνδρες, 23, 30, 26 και 26 ετών, καθώς και μία γυναίκα 25 ετών) και έναν 30χρονο υπήκοο Αλβανίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα των παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, τη νομοθεσία περί όπλων, την πλαστογραφία κ.ά. 
Σε έρευνες σε σπίτι στην Αθήνα, όπου φιλοξενείτο προσωρινά ο ένας 26χρονος συλληφθείς, καθώς και στην πατρική του οικία στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, 121 φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm, 11 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 16 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων, πτυσσόμενη μεταλλική αστυνομική ράβδος (κλομπ), ηλεκτρονικός εξοπλισμός, δύο φωτοβολίδες πυρσοί, δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων. 


Σε δύο σπίτια του 30χρονου συλληφθέντος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν: πλήρης αμυντική χειροβομβίδα, ένα καλάσνικοφ, ένα περίστροφο διαμετρήματος 38 mm , 5.000 ευρώ, ένα αεροβόλο πιστόλι και ένα αεροβόλο τυφέκιο.

Στην οικία του 30χρονου Αλβανού στην Αθήνα οι Αρχές βρήκαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται.

Εντοπίστηκε γιάφκα στον Βύρωνα

Ακόμη μία γιάφκα εντοπίστηκε χθες το βράδυ από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην περιοχή του Βύρωνα. Στο διαμέρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν μεταξύ άλλων σχέδια για επίθεση εναντίον γνωστού εφοπλιστή και πολυεθνικής εταιρείας.

Από τα μέχρι τώρα ευρήματα δεν προκύπτει οποιαδήποτε σύνδεση της γιάφκας με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά ούτε και με την αποστολή του πακέτου με τον εκρηκτικό μηχανισμό στην εταιρεία «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.».

Στο διαμέρισμα του Βύρωνα εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 30χρονος, τα στοιχεία του οποίου φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *