Αλ. Αλαβάνος: Σημαντικότερη η αλλαγή στάσης της Ελλάδας από το αποτέλεσμα στη Γερμανία

Για την Ελλάδα μεγαλύτερη σημασία έχει να αλλάξει ριζικά η δική της πολιτική απέναντι στη Γερμανία από το να αλλάξει κυβέρνηση η Γερμανία, δήλωσε ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β’», Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξη του, την Κυριακή, στο αγγλόφωνο διεθνές ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι «Russia Today». …

Ο κ. Αλαβάνος εξέθεσε τις θέσεις του Σχεδίου Β’ για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, στα πλαίσια έρευνας του «Russia Today» για τις διεργασίες στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε σχέση με τη μετεκλογική πολιτική στη Γερμανία.
Σε σχετικό ερώτημα για τη νέα κυβέρνηση στο Βερολίνο, ο Α. Αλαβάνος σημείωσε ότι «δεν μπορεί κανείς να μηδενίσει τη σημασία για το ποια θα είναι η νέα κυβέρνηση στη Γερμανία. Μπορεί να είναι λιγότερο άτεγκτη από τη συμμαχία Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων».
Απέκλεισε, ωστόσο, την πιθανότητα να υπάρξει στροφή 180 μοιρών. «Το πολύ να υπάρχει μια διόρθωση 10 έως 20 μοιρών, που δεν μπορεί να δώσει απάντηση στα ζητήματα της ελληνικής ύφεσης, που κατά το ΔΝΤ είναι η μεγαλύτερη ποτέ και παγκοσμίως σε αναπτυγμένη χώρα σε καιρό ειρήνης», υπογράμμισε ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ.
«Ακόμη κι αν υπάρξει κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, με τη στήριξη της Αριστεράς, οι Σοσιαλδημοκράτες σε όλες τις μεγάλες αποφάσεις για την Ελλάδα είχαν ψηφίσει μαζί με τη Μέρκελ, παρά τις καταγγελίες τους για λιτότητα», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’.
Ιδιαίτερα αρνητική έκπληξη προκάλεσε στο κίνημά του, κατά τον ίδιο, η θέση του επικεφαλής του Die Linke (Η Αριστερά), ότι τα χρέη της Ελλάδας πρέπει να πληρωθούν μόνο από τους «πλούσιους Έλληνες».
Πρόκειται για απαλλαγή από κάθε ευθύνη της γερμανικής πλευράς για όσα γίνονται στην περιφέρεια της Ευρώπης, κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *