Έτοιμος να « αλλάξει τα φώτα» δηλώνει ο Τσίπρας

Στην αρχή της εβδομάδας ο Αλέξης Τσίπρας «πήρε τ΄ όπλο του», κατέβηκε το ποτάμι, δηλαδή τον Κηφισό, που δεν είναι πια ποτάμι αλλά αυτοκινητόδρομος, για να καταλήξει στα γραφεία του ΑΔΜΗΕ στο Φάληρο. Στόχος της επίσκεψης, αλλά και της ομιλίας του προς τους εργαζόμενους του….
ΑΔΜΗΕ, δηλαδή της Ανώνυμης Εταιρίας, θυγατρικής της ΔΕΗ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ήταν να κηρύξει τον πόλεμο κατά της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ –είπε- δεν πρόκειται να αποδεχθεί «το παιχνίδι της απαξίωσης του ελληνικού δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν πρόκειται να αποδεχθεί την ιδιωτικοποίηση ως διαδικασία που θα παράξει νέα σκάνδαλα. Δεν πρόκειται να δεχθεί την ιδιωτικοποίηση ως διαδικασία εκποίησης του δημόσιου πλούτου.» Δεσμεύτηκε να ακυρώσει τέτοιου είδους «μνημονιακές» αποφάσεις και να σταματήσει την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Μάλιστα προανήγγειλε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να επανέλθει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο ως 100% δημόσια επιχείρηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δεν θέλει να απαξιωθεί το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και δεν θέλει να εκποιηθεί ο δημόσιος πλούτος. Θεωρεί δε, ότι σε αυτή την κατεύθυνση ακριβώς οδηγεί η πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση.

Μέχρι εδώ θα μπορούσε να πει κανείς ότι η στάση του κ. Τσίπρα είναι απολύτως λογική. Έχει διαφορετική άποψη από αυτή της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που προωθεί εδώ και 15 χρόνια την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και με την ισχύ που του δίνει η θέση του ως Αξιωματική Αντιπολίτευση δηλώνει ότι θα ακυρώσει τέτοιου είδους «μνημονιακές» αποφάσεις.

Το ερώτημα που προκύπτει και το οποίο δεν απάντησε ούτε ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του στον ΑΔΜΗΕ, αλλά ούτε και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωση τους απάντησαν στον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε πει ο κ. Τσίπρας, είναι το εξής:

Ποιο είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του δικτύου του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας; Ποιο είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον της ΔΕΗ; Ποιο είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διασφάλιση επαρκούς, αξιόπιστης και φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις;

Αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα δεν απαντώνται και οι απειλές που εξαπολύει ο κ. Τσίπρας θυμίζουν έντονα, κάποιες άλλες απειλές περί της αποπομπής των κινέζων από το λιμάνι του Πειραιά και των Γερμανών από τις τηλεπικοινωνίες.

 http://rizopoulospost.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *